Ion Cristoiu: Clotilde Armand – Frumoasa din Primăria Adormită

  • Ion Cristoiu: Clotilde Armand e primar al Sectorului 1 de şapte luni. La şapte luni de la preluarea instituţiei, ca şefă, ea descoperă un adevăr valabil pentru orice instituţie din România. Unii funcţionar chiulesc. În mod obişnuit, constatarea se face la cel mult o săptămînă de la preluarea funcţiei.
  • Ion Cristoiu: În loc să atîrne un afiş în hol, gen Cine nu munceşte, nu mănîncă, Clotilde Armand s-a grăbit să anunţe naţiunea ce-a descoperit ea la Primărie şi ce are de gînd să facă după această descoperire. Şi anume că nu mai are de gînd să tolereze aşa ceva.
  • Ion Cristoiu: Principala şi singura activitate ca primar în cele cîteva luni ce ne despart de alegerile locale constă în a cotcodăci pe Facebook. Din acest punct de vedere Clotilde Armand trăieşte ca toţi demnitarii USR în bula numită Facebook, asemănătoare cu încăperea, cu castelul sau cu pădurea în care stă Frumoasa Adormită.
9477 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Clotilde Armand – Frumoasa din Primăria Adormită

Ion Cristoiu: Clotilde Armand – Frumoasa din Primăria Adormită

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a descoperit şmecheria prin care predecesorul său îşi asigura publicitatea în mass-media folosind banii publici şi dă exemplul anunţului conform căruia funcţionarii chiulangii nu vor mai fi plătiţi, anunţ preluat atât de presa de casă a edilului, cât şi de cea aşa-zis independentă.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Basmele mai tuturor popoarelor cultivă motivul Frumoasa din pădurea adormită. O jună, evident, de o frumuseţe răpitoare, de origine aristocratică, doarme undeva închisă într-o cameră, într-un castel sau chiar într-o pădure. Vine Făt-Frumos şi depunându-şi buzele-i calde pe buzele ei reci o învie şi o salvează.

Despre această imagine-clişeu mi-am amintit citind pe mai toate site-urile o ştire amintind prin titlu o admiraţie:

<Clotilde Armand coboară milităria din pod>.

O ştire publicată nu numai de presa de casă a Primăriei Sectorului 1, varianta Clotilde Armand, dar şi presa bănuită de noi pînă acum independentă. Ceea ce ne facem să credem că hotarul dintre presa de casă a lui Clotilde Armand şi presa aşa-zis independentă este mult mai subţire decît credeam noi.

Potrivit acestui titlu Clotilde Armand a postat pe Facebook următorul text:

<Observ că unii angajaţi din Primăria Sectorului 1 au impresia că sunt în vacanţă. Da, da. Sau că locuitorii acestui sector sunt obligaţi să le plătească salariile pentru figuraţie... sau să plece de la locul de muncă cînd au chef. Nu ştiu cum i-a obişnuit fosta administraţie însă vă spun ferm că eu nu voi tolera aşa ceva.

De astăzi, toţi funcţionarii primărie şi din subordonate care nu-şi folosesc cartelele pentru pontaj sau registrul de prezenţă nu vor mai fi plătiţi. E simplu: eşti plătit cît munceşti. Un alt aspect: am trimis către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate o adresă să verifice şi să ne comunice situaţia celor care folosesc concediile medicale. Avem multe suspiciuni că aceste concedii sînt folosite abuziv. De asemenea, vom schimba regulamentul intern pentru ca în ziua de vineri să nu se mai lucreze pînă la ora 14.00. Să lucreze pînă la ora 16.00. Aşa cum e normal.>

De unde izvorăşte acest text?

Dintr-o realitate a Sectorului 1 din Bucureşti. Clotilde Armand e primar al Sectorului 1 de şapte luni. La şapte luni de la preluarea instituţiei, ca şefă, ea descoperă un adevăr valabil pentru orice instituţie din România. Unii funcţionar chiulesc. În mod obişnuit, constatarea se face la cel mult o săptămînă de la preluarea funcţiei. Clotilde Armand observă asta la 28 de săptămîni de la preluarea funcţiei. Nu e de mirare. Pînă acum Clotilde Armand a fost ocupată cu Mafia. Mai precis cu lupta împotriva Mafiei. Evident, pe Facebook. La un moment dat, ieşind din bulă ca să mai ia aer, şi-a dat seama că e primar. Şi-a descoperit că unii angajaţi chiulesc.

În asemenea condiţii, peste tot în România, la toate instituţiile, şeful trece la sancţionarea celor care chiulesc şi de premiere a celor care se dovedesc harnici. Pentru aceasta un şef normal nici măcar nu atîrnă un afiş în hol. E de la sine înţeles că cei care muncesc benchetuiesc, după ce muncesc, şi cei care chiulesc pătimesc, după ce chiulesc.

Clotilde Armand nu e însă un om normal. E un politician USR-ist. Şi dacă un politician nu e om normal, apoi unul USR nu e de două ori om normal.

Prin urmare, în loc să atîrne un afiş în hol, gen Cine nu munceşte, nu mănîncă, Clotilde Armand s-a grăbit să anunţe naţiunea ce-a descoperit ea la Primărie şi ce are de gînd să facă după această descoperire. Şi anume că nu mai are de gînd să tolereze aşa ceva.

A procedat astfel în doi paşi:

1) Postarea pe Facebook a unui anunţ intern fără nici o valoare nici măcar la nivelul Sectorului 1, poate nici măcar la nivelul Primăriei, pentru că se înţelege cine chiuleşte va fi sancţionat.

2) Plasarea pe diferite site-uri ale aşa-zisei prese independente a textului postat pe Facebook.

În cazul Clotilde Armand cei doi paşi au o dublă explicaţie: primul pas îşi are explicaţia în ipostaza lui Clotilde Armand de Frumoasa din Pădurea Adormită. Sau mai precis, Frumoasa din Primăria Adormită. De la alegeri încoace Clotilde Armand nu a făcut absolut nimic pentru administrarea sectorului. Ea s-a bătut cu Mafia, s-a bătut cu presa care aparţine Mafiei, s-a bătut cu Poliţia Locală, s-a bătut mai ales cu consilierii PNL; iată acum se bate şi cu funcţionarii primăriei.

Principala şi singura activitate ca primar în cele cîteva luni ce ne despart de alegerile locale constă în a cotcodăci pe Facebook. Din acest punct de vedere Clotilde Armand trăieşte ca toţi demnitarii USR în bula numită Facebook, asemănătoare cu încăperea, cu castelul sau cu pădurea în care stă Frumoasa Adormită.

Clotilde Armand a descoperit şmecheria prin care fostul primar îşi asigura publicitatea prin presă. Folosind banii publici. Publicaţiilor de casă le-a dat şi le dă bani. Cele care au lucrat pentru fostul sînt şantajate cu banii ilegali primiţi pentru publicitate.

Şi aşa s-a ajuns la o premieră postdecembristă:

Un primar de sector, unul dintre miile de primari din România, e cultivat de presă în tot ceea ce face şi zice pînă la nivelul scărpinatului între degeţelele (Clotilde Armand n-are deşte, are degeţele) de la picioare sau mă rog picioruşe.

O avem, aşadar, pe Clotilde Armand în ipostaza de Frumoasa din Pădurea Adormită sau Frumoasa din Primăria Adormită. Asta deoarece Primăria Sectorului 1 doarme de cînd a ajuns Clotilde Armand primar.

În basme vine întotdeauna Făt-Frumos, de cele mai multe ori Fiul Iepei, ca s-o trezească pe Frumoasa din Pădurea Adormită.

Să ne rugăm la Dumnezeu toţi cei din sectorul 1, confruntaţi cu administraţia care adînceşte pe zi ce trece brambureala, să vină cît mai repede Făt-Frumos.

Sau, dacă nu, măcar alegerile locale”.

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici