Ion Ilie Iordăchescu este noul decan al Baroului Bucureşti

Ion Ilie Iordăchescu este noul decan al Baroului Bucureşti, el primind, la alegerile de duminică, 848 de voturi, cu peste 200 mai multe decât prodecanul Ion Dragne, următorul clasat.

506 afișări
Imaginea articolului Ion Ilie Iordăchescu este noul decan al Baroului Bucureşti

Cincisprezece candidaţi la funcţia de decan al Baroului Bucureşti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Ion Dragne, prodecan al Baroului Bucureşti, a fost votat de 646 de avocaţi, fiind urmat de Viorel Pascu, cu 405 voturi.

În timpul votării, un avocat a fost surprins de organizatori când încerca să introducă în urnă 18 buletine de vot pe care era bifat numele candidatului Ion Dragne. Pe numele avocatului Marius Emil Paraschiv s-a întocmit un proces de constatare, iar acesta riscă o sancţiune disciplinară din partea forului profesional.

Cincisprezece avocaţi au candidat la funcţia de decan al Baroului Bucureşti, rămasă vacantă din decembrie anul trecut, ca urmare a decesului lui Cristian Iordănescu.

Astfel, pentru funcţia de decan al Baroului Bucureşti au candidat Emil Bărbulescu, Eugen Sebastian Cudrici, Ion Dragne (prodecan al Baroului Bucureşti), Gheorghe Groza, Ion Ilie Iordăchescu, Ion Claudiu Lascoschi, Dinu Sorin Măduţă, Ionel Olteanu, Viorel Pascu (fost preşedinte de judecătorie şi fost prodecan al Baroului Bucureşti), Aurelian Pavelescu, Gheorghe Piperea, Petre Mircea Stănculescu, Grigore Gabriel Stoian, Dan Laurenţiu Stoicescu şi Mihai Alexandru Tănăsescu.

Procesul de votare a început duminică la prânz, după ce decanul de vârstă al Baroului Bucureştri, Constantin Amzuţă, a anunţat, că a fost întrunit cvorumul, la Adunarea Generală fiind prezenţi 3.200 de avocaţi.

După ce şi-au exprimat opţiunea pe buletinele de vot pentru decanul Baroului Bucureşti şi le-au introdus în urna de votare, mulţi avocaţi au părăsit sala.

Înainte de intrarea avocaţilor în sala unde are loc Adunarea Generală a Baroului Bucureşti a avut loc un incident, existând informaţii că o persoană ar fi sustras aproximativ zece buletine de vot.

Organizatorii nu au reuşit identificarea persoanei, precizând că aceasta este o problemă minoră şi că nu va afecta cu nimic procesul de votare pentru desemnarea viitorului decan al Baroului Bucureşti.

La Adunarea Generală a Avocaţilor de duminică trebuiau să fie luate în discuţie şi Raportul Consiliului Baroului Bucureşti privind activitatea din anul trecut, Raportul financiar-contabil şi Raportul Comisiei de cenzori privind activitatea financiar-contabilă din 2007. Discutarea acestora a fost amânată pentru o dată viitoare.

Decanul Baroului Bucureşti, Cristian Iordănescu (51 de ani), a încetat din viaţă în 9 decembrie, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde fusese internat ca urmare a unui accident vascular cerebral. Iordănescu fusese reales decan în iunie 2007. În urma decesului, Baroul Bucureşti a declanşat procedura de ocupare a funcţiei după perioada de doliu de 40 de zile.

Noul decan al Baroului Bucureşti, Ion Ilie Iordăchescu, s-a născut în 29 iunie 1953, în localitatea Măgurele, judeţul Prahova. A absolvit Facultatea de Filologie-Istorie şi Seminarul pedagogic universitar din cadrul Universităţii Craiova în 1979, precum şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, în 1991.

Este avocat în Baroul Bucureşti din 1992, iar din 2007 este membru al Consiliului Baroului Bucureşti, fiind desemnat consilier coordonator al SAJ din cadrul acestui barou.

Între 1992 şi 1996 a fost consilier în Consiliul Local al Sectorului 4 Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici