Ion Ţiriac vrea să deschidă o universitate de sport în România

Ion Ţiriac (79 de ani) a anunţat, vineri, că unul dintre cei mai bogaţi oameni din zona arabă, Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, şeicul din Abu Dhabi, ar fi dispus să-l ajute în implementarea unuia dintre cele mai îndrăzneţe proiecte de după 1989.

320 afișări
Imaginea articolului Ion Ţiriac vrea să deschidă o universitate de sport în România

Miliardarul român doreşte să construiască, la Otopeni, prima universitate sportivă din România, şi are nevoie de sprijin financiar pentru a pune pe picioare proiectul. Gândit iniţial cu bani europeni, planul ar putea suferi schimbări, după cum susţine chiar fostul tenismen, care încearcă să-l aducă lângă el pe unul dintre membrii familiei Al Nahyan, una dintre cele şase care conduce Emiratele Arabe Unite: "Şeful guvernului din Abu Dhabi, şeicul Hamdan, a fost în ţară, iar eu habar nu am avut că a venit. Având în vedere că îl cunosc şi am avut onoare să-i fiu invitat în Africa, la vânătoare, a întrebat de mine. Şi şi-a făcut timp imediat. Am vorbit cu dumnealui ş zicea "Domne', România are în spatele nostru, când doreşte, investiţii nelimitate". Acolo, cine plăteşte cafeaua sau cine dă un miliard e acelaşi lucru. Dar toată lumea care investeşte, investeşte ca să câştige. Cealaltă se numeşte pomană", a declarat Ţiriac, pentru Telekom Sport.

Ion Ţiriac a început deja un proiect prin care vrea să ajute sportul românesc. Cel mai bogat român a dezvăluit că ideea îl va costa 150 de milioane de euro, urmând ca alte 200 de milioane de euro să fie obţinute de la Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici