Ionuţ Mişa, fost ministru al Finanţelor, este noul şef al ANAF. Numirea sa, publicată în Monitorul Oficial/ UPDATE: Eugen Teodorovici: Va avea tot sprijinul meu pentru schimbări

Decizia privind numirea fostului ministru de Finanţe Ionuţ Mişa în funcţia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, semnată de premierul Viorica Dăncilă, a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

2700 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Mişa, fost ministru al Finanţelor, este noul şef al ANAF. Numirea sa, publicată în Monitorul Oficial/ UPDATE: Eugen Teodorovici: Va avea tot sprijinul meu pentru schimbări

Ionuţ Mişa, fost ministru al Finanţelor, nominalizat şef al ANAF. Propunerea, pe masa premierului

”Ionuţ Mişa se numeşte în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, se arată în decizia Vioricăi Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial nr. 275/2018.

Monitorul Oficial a publicat şi decizia privind eliberarea din funcţia de preşedinte al ANAF a Mirelei Călugăreanu.

Ionuţ Mişa, fostul ministru de Finanţe, a fost propus şef al ANAF de către ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"Am făcut o propunere în acest sens şi nu am făcut o propunere ca să mă aflu în treabă", a răspuns ministrul Eugen Teodorovici dacă l-a propus pe Ionuţ Mişa şi dacă fostul ministru este recomandarea sa personală.

"Este o propunere făcută către prim-ministru de numire a domnului Ionuţ Mişa în funcţia de şef al ANAF. (...) Toate explicaţiile şi argumentele vor fi date, după ce numirea apare în Monitorul Oficial", a mai spus Teodorovici.

Întrebat dacă a demis şefi de la ANAF: "Nu, nu". În spaţiul public apăruseră informaţii că peste 20 de directori din ANAF urmează să fie schimbaţi.

"Evaluări trebuie să fie în permanenţă pentru că vorbim despre o structură extrem de importantă a statului, de a cărei activitate depinde cam tot ce înseamnă economiei în această ţară şi nu numai. Evaluarea pe care o face viitoarea conducere, va veni cu un plan clar de măsuri de schimbare a situaţiei, soluţii care să ducă la o abordare mult mai corectă şi eficientă", a declarat ministrul de Finanţe.

Ionuţ Mişa a fost ministru al Finanţelor înaintea lui Eugen Teodoriovici, iar la schimbarea din ianuarie 2018, Mişa a declarat: "Un mandat greu cu foarte multe provocări, cu multe măsuri din programul de guvernare de realizat. Bănuiesc că aţi văzut situaţia centralizată. E ministerul care a realizat cele mai multe măsuri din programul de guvernare".

Ionuţ Mişa este considerat a fi artizanul Revoluţiei Fiscale, anterior numirii sale ca ministru de Finanţe, în 2017, ocupând funcţia de director al Direcţiei Marii Contribuabili din cadrul ANAF.

Teodorovici: Noul preşedinte ANAF va avea tot sprijinul meu pentru schimbări

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că noul preşedinte al ANAF, va avea tot sprijinul său dacă în urma unor evaluări va vrea să facă schimbări.

„Noul preşedinte va prezenta pe masa ministrului un raport cu mai multe situaţii, analize, propuneri de soluţii pentru tot ce înseamnă activitatea ANAF (...), inclusiv propuneri de schimbări. Dacă în urma unor evaluări el consideră că acest lucru este normal şi logic şi îşi asumă aceste schimbări şi soluţii din partea mea are tot sprijinul”, a spus Teodorovici.

Teodorovici a spus că toţi cei cu care va lucra în domeniul administraţiei fiscal vor avea contract de performanţă.

„În comisia de audiere am spus foarte clar că cu orice coleg lucrez mai ales în zona de administraţie fiscală partea de conducere va avea un contract de performanţă, adică asumat cu anumite criterii foarte clare, asumate şi pe care trebuie să le respecte. (...) Că vorbim de colectare, că vorbim de simplificare, de reformarea sistemului, de informatizarea sistemului, absolut toate problemele administraţiei fiscale vor trebui să se regăsească într-un fel sau altul cuantificabil într-un astfel de acord semnat între ministru şi şeful ANAF”, a spus Teodorovici.

Ministrul Finanţelor Publice a negat că Liviu Dragnea l-ar fi propus pe Ionuţ Mişa la şefia ANAF.

„Nu mi s-a impus niciodată nimic. (...) Am făcut propunerea către doamna prim-ministru, propunerea îmi aparţine”, a spus acesta.

În spaţiul public a apărut deja informaţia că peste 20 de directori din ANAF urmează să fie schimbaţi de către Ionuţ Mişa, noul şef ANAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici