Iorgulescu: Copiii ar trebui să înveţe istoria religiilor nu dogma religioasă

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, cataloghează manualele de religie care conţin ameninţări drept "absolut dezagreabile", susţinând că elevii ar trebui să înveţe în şcoli nu dogma religioasă, ci istoria religiilor.

43 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu: Copiii ar trebui să înveţe istoria religiilor nu dogma religioasă

Iorgulescu: Copiii ar trebui să înveţe istoria religiilor nu dogma religioasă

Adrian Iorgulescu a declarat joi, la Ploieşti, într-o conferinţă de presă, că "în fiecare copil există un dat dumnezeiesc, o părticică de divinitate şi aceasta trebuie să facă obiectul unei educaţii, unei instrucţii", el precizând că nu poate fi de acord cu acele manuale de religie care prezintă un Dumnezeu echivalent cu pedeapsa, oropsirea şi bătăile.

Ministrul Culturii şi Cultelor a calificat manualele de religie care conţin ameninţări la adresa elevilor ca fiind "absolut dezagreabile", iar despre autorii acestora a spus că "nu ştiu ce înseamnă, de fapt, esenţa divină".

"Copiii trebuie să facă în şcoală nu dogmă religioasă, ci istoria religiilor. (…) Ar trebui să-i învăţăm pe copii să înţeleagă spiritul religiei, să lege religia de cultură şi cultura de religie", a declarat Iorgulescu.

Ministrul Culturii a mai spus că ar fi fost "rănit în orgoliul de părinte" în situaţia în care copiii săi ar fi trebuit să înveţe la şcoală după manuale care asociază divinitatea cu bătaia şi alte pedepse.

Iorgulescu a explicat însă că nu are calitatea de a solicita nici retragerea, nici modificarea acestor manuale, spunând că poate, cel mult, să poarte o discuţie pe acest subiect cu colegul său, ministrul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici