IPJ Braşov: Serghei Gorbunov, suspect în cazul asasinatului (Video)

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, Constantin Arişanu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Serghei Gorbunov a fost reţinut de poliţiştii braşoveni pentru nu s-a întors la penitenciarul Craiova şi că acesta este în cercul de suspecţi în cazul dublului asasinat din Braşov.

700 afișări
Imaginea articolului IPJ Braşov: Serghei Gorbunov, suspect în cazul asasinatului (Video)

IPJ Braşov: Serghei Gorbunov, suspect în cazul asasinatului (Video)

Serghei Gorbunov, suspect în cazul jafului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov, a cerut de patru ori Tribunalului Dolj întreruperea executării pedepsei, inclusiv când nu se afla în închisoare, la ultima sentinţă, care a fost respinsă, precizându-se că el este în detenţie.

Ultima cerere de întrerupere a pedepsei, formulată în lipsa lui Serghei Gorbunov, care nu s-a întors la termenul din luna august 2008 în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, a fost respinsă de magistraţii Tribunalului Dolj pe 27 octombrie 2008, în sentinţă specificându-se însă că bărbatul se află în Penitenciar, potrivit portalului instanţelor din România, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Conform portalului instanţelor judecătoreşti din România, Serghei Gorbunov, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, în data de 26 aprilie 2007, a formulat prima cerere de întrerupere a pedepsei în octombrie 2007. După ce la începutul lunii noiembrie 2007, instanţa a admis o cerere formulată de Serghei Gorbunov prin care a solicitat efectuarea unei expertize medico-legale, magistraţii Tribunalului Dolj au respins cererea de întrerupere a pedepsei pe 5 decembrie 2007. Ulterior, pe 8 ianuarie 2008, magistraţii Crţii de Apel Craiova au respins la rândul lor recursul formulat de apărătorul lui Serghei Gorbunov împotriva deciziei Tribunalului Dolj.

În data de 10 ianuarie 2008, Serghei Gorbunov depune la Tribunalul Dolj o a doua solicitare de întrerupere a pedepsei. Judecătorii au solicitat prin două adrese, pe 30 ianuarie şi 12 februarie 2008, Institutului Medico-Legal din Craiova ca "petentul condamnat să fie expertizat medical, urmând a ne înainta raportul de expertiză medico-legală în care să se specifice dacă petentul condamnat Gorbunov Serghei suferă de vreo afecţiune în caz afirmativ să se stabilească aceste afecţiuni, durata tratamentului, şi dacă aceste afecţiuni pun condamnatul în imposibilitatea executării pedepsei în regim de detenţie, în caz afirmativ să se indice şi perioada pentru care opinează întreruperea executării pedepsei, cu menţiunea că plata pentru expertizare va fi achitată de către condamnat".

Magistraţii au mai solicitat prin două adrese succesive trimise pe 27 februarie şi 12 martie 2008, Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova, prin care s-au cerut date despre alte condamnări pe care Serghei Gorbunov le-ar putea avea şi dat despre comportamentul pe care bărbatul le-a avut în detenţie.

Pe 26 martie 2008, la aproximativ trei luni de la depunerea celei de-a doua cereri de întrerupere a pedepsei, magistraţii Tribunalului Dolj au respins solicitarea, dispunând "internarea sub pază într-un spital din cadrul Ministerului Sănătăţii a petentului Gorbunov Serghei, în vederea efectuării intervenţiei chirurgicale".

În paralel cu cea de-a doua cerere de întrerupere a pedepsei, înregistrată pe 10 ianuarie 2008, la Tribunalul Dolj, Serghei Gorbunov depune o a treia cerere pe 15 ianuarie, cu acelaşi obiect.

Aceasta din urmă este soluţionată favorabil de judecătorii Tribunalului Dolj, care emit, pe 5 mai 2008, sentinţa penală nr. 178, prin care se decide întreruperea condamnării de 15 ani de închisoare, pe o perioadă de trei luni pentru motive medicale.

Serghei Gorbunov ar fi trebuit să se reîntoarcă în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova pe 16 august 2008, însă nu a făcut acest lucru, bărbatul fiind dat în urmărire generală de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov.

În lipsa acestuia, apărătorul lui Serghei Gorbunov depune, pe 24 septembrie 2008, o nouă solicitare de întrerupere a pedepsei. La primul termen, stabilit pentru 13 octombrie 2008, s-a amânat judecarea cererii pentru a fi citat Serghei Gorbunov. Ulterior, pe 27 octombrie 2008, magistraţii Tribunalului Dolj resping cererea de întrerupere a pedepsei formulate de apărătorul lui Serghei Gorbunov, despre care se credea că este întemniţat la PMS Craiova, după cum rezultă din sentinţa penală nr. 449, publicată pe portalul oficial al instanţelor din România.

"Respinge cererea de întrerupere executare pedeapsă formulată de către condamnatul Gorbunov Serghei Victor, fiul lui Victor şi Tatiana, născut la data de 01.06.1979 în localitatea Vadul lui Vodă, Republica Moldova, domiciliat în Vadul lui Vodă, str.31 August, nr.42, Republica Moldova, cu reşedinţa în Braşov, cartier Răcădău, str.Fragilor,nr.1, ap.15, judeţul Braşov, în prezent deţinut în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru petentul condamnat. Pronunţată în şedinţa publică de la 27 Octombrie 2008", se arată în sentinţa penală nr. 449 a Tribunalului Dolj.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova, Daniel Barbu, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX că este posibil ca instanţa de judecată să fi fost indusă în eroare de formularea cererii de către avocatul lui Serghei Gorbunov.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici