IPJ Iaşi confirmă oficial ancheta, după apariţia scrisorii în care este reclamat şeful Serviciului de Acţiuni Speciale

Reprezentanţii IPJ Iaşi confirmă oficial ancheta după apariţia unei scrisori a luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Iaşi, legată de şeful lor. În scrisoare, şeful SAS este reclamat că obligă angajaţii să meargă la o anumită sală de sport şi îi pune să se lupte între ei.

1672 afișări
Imaginea articolului IPJ Iaşi confirmă oficial ancheta, după apariţia scrisorii în care este reclamat şeful Serviciului de Acţiuni Speciale

IPJ Iaşi confirmă oficial ancheta, după scrisoarea în care este reclamat şeful Serviciului de Acţiuni Speciale

Sesizarea privind nemulţumirile luptătorilor SAS din cadrul Ipj Iaşi privind comportamentul şefului lor direct a fost făcută miercuri, iar conducerea IPJ Iaşi a dispus verificări.

„La data de 18 septembrie la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au fost dispuse verificări cu privire la aspectele prezentate în sesizare, urmând ca în funcţie de cele constatate să se dispuse măsurile legale", a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Iaşi au sesizat conducerea instituţiei, nemulţumiţi de comportamentul şefului lor direct. Angajaţii SAS Iaşi sunt nemulţumiţi, potrivit unei scrisori asumate de mai mulţi luptători, de faptul că şeful lor, care ar frecventa o sală de culturism, i-ar obliga pe aceştia să meargă la aceeaşi sală. În caz contrar, subcomisarul Costel Şchiopu şi-ar fi ameninţat subordonaţii că îi va muta în cadrul altor structuri.

„A început să ne ameninţe să mergem la acea sală, că vom fi mutaţi câte două luni la ţară şi repetă în mai multe circumstanţe, şedinţe sau adunări ale structurii sau când prindea pe fiecare pe hol (...) să mergem la o sală de bărbaţi! De aici până la declanşarea conflictului nu a fost decât un pas, acesta începând să aibă un comportament agresiv şi un limbaj trivial <nu arătaţi ca nişte bărbaţi> ", se arată într-o scrisoare a mai multor luptători din cadrul SAS Iaşi.

Potrivit aceleiaşi surse, şeful SAS ar trimite poze cu el dezbrăcat pe grupul de WhatsApp al colegilor, spunându-le subalternilor săi „că aşa ar trebui să arate un bărbat adevărat, nu cum arată ei”.

Politiştii din cadrul SAS Iaşi susţin, potrivit scrisorii, că şeful lor i-ar fi pus să se lupte între ei, „cine refuza urmând să fie mutat din cadrul serviciului, fapt ce a dus la nasuri sparte, ochi vineţi, coaste fisurate, chiar şi fracturi într-un caz".

Luptătorii SAS fac referire în scrisoare şi la un stagiu de pregătire, care a avut loc recent, când, la o alergare de două ore şi jumătate, Costel Şchiopu le-ar fi interzis să bea apă. Un alt moment prezentat în scrisoare este legat de faptul că şeful SAS Iaşi s-ar fi dezbrăcat de cămaşă la un eveniment organizat la IPJ Iaşi, la care erau prezente soţiile şi fiicele colegilor săi, şi ar fi defilat dezbrăcat „printre copii de 5 ani şi fetiţe de 5 ani, repetând că aşa trebuie să arate un bărbat adevărat".

O altă problemă a şefului SAS Iaşi ar fi, potrivit scrisorii, alimentaţia şi modul în care îşi petrec timpul liber subordonaţii săi.

„Dacă vedea că mănânci altceva în afară de piept de pui şi nu aşa, 130 gr per porţie, făcea scandal şi spunea că mâncăm ca nişte porci şi de ce mâncăm nesănătos! (....) Obliga mai mulţi colegi să alerge în fiecare zi 10 km şi să îi trimită pe aplicaţie dacă au alergat. Aceşti colegi îi spuneau este ziua soţiei sau a copilului său (...) a zis să nu ne mai ascundem după soţii şi copii, un luptător cere sacrificii", mai susţin angajaţii SAS.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Costel Şchiopu, şeful SAS Iaşi, a refuzat să ofere un punct de vedere referitor la acuzaţiile aduse.

Taguri:
anchetă,
ipj,
sas

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici