Ipoteza emisă de avocatul familiei Luizei Melencu: Dincă este sfătuit de cineva. Urmăreşte închiderea cazului cu 2 victime

Gheorghe Dincă este sfătuit de cineva, are o tehnică bine stabilită şi cineva îl învaţă în timp util, declară avocatul familiei Luizei Melencu. Tonel Pop crede că Dincă urmăreşte închiderea cazului cu două victime.

14427 afișări
Imaginea articolului Ipoteza emisă de avocatul familiei Luizei Melencu: Dincă este sfătuit de cineva. Urmăreşte închiderea cazului cu 2 victime

Avocatul familiei Luizei Melencu: Dincă este sfătuit de cineva. Urmăreşte închiderea cazului cu 2 victime

Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a declarat, marţi, la Caracal, că în paralel cu percheziţiile din locuinţa lui Gheorghe Dincă şi din pădurea de lângă oraş are loc şi o percheziţie informatică: „organele în drept au făcut o tabără în care sunt mai mulţi specialişti în diverse domenii, inclusiv informatică. Au venit cu generatoare de curent, cu toate dotările, cu imprimante şi cu tot ce se poate. (...) Se fac şi percheziţii informatice”.

Întrebat despre o eventuală a treia victimă, avocatul a răspuns că se vorbeşte despre mai multe victime, nu neapărat despre a treia: „Din punctul meu de vedere această declaraţie a inculpatului, de data aceasta sinceră sau cel puţin parţial sinceră, în sensul în care ne-a condus la un cadavru fie chiar şi incinerat are scopul de a bloca cercetările, pe ideea că sunt două fete, dosarul este pornit pe două victime. În momentul în care se poate dovedi că cele două victime sunt decedate se poate ridica problema să nu se mai sta pe aici, în curte, să nu se mai facă alte cercetări. Din punctul meu de vedere tactica acestui inculpat este ca în momentul în care are două victime cel puţin recunoscute există pericolul să se închidă cercetările Nici noi, nici opinia publică nu cred că este normal să ne oprim aici. Anchetatorii nu au spus că s-ar opri aici”.

Chestionat, de asemenea, de ce crede că Dincă îi trimite pe anchetatori pe diverse piste, unele greşite, dacă încearcă să apere sau să ascundă pe cineva, avocatul a răspuns: „El are o tehnică bine stabilită. Cineva îl învaţă cred că în timp util. Nu ştiu, o să vedem cu cine are el contact, cine îl învaţă. După atâţia ani de experienţă (ca avocat - n.r.) îţi dai seama imediat dacă îl învaţă cineva sau nu pentru că merge la chestii de o fineţe incredibilă, de genul: ne-a povestit una din fete a vrut să scoată bani de la bancomat şi nu a reuşit şi atunci el a interpretat că îi bate un apropo sexual, că dacă o plăteşte vrea. Fineţuri de astea, dar cu cheie juridică. Din punctul meu de vedere încearcă să închidă cazul prin cele două victime”.

Noi căutări în pădurea de la marginea Caracalului, unde luni s-a găsit un sac cu oase şi cenuşă

Marţi dimineaţă, anchetatorii au reluat verificările la locuinţa lui Gheorghe Dincă, acolo unde acesta a spus că a ucis două tinere. La verificări asistă şi Gheorghe Dincă. Alţi anchetatori au mers, însoţiţi de un câine de urme, la pădurea de la marginea Caracalului, unde luni s-a găsit un sac cu oase şi cenuşă.

Luni, procurorii DIICOT au găsit un sac cu oase şi cenuşă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că şi-a ascuns urmele. Ucigaşul susţinea că este vorba despre rămăşiţele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeaşi zi în care a sechestrat-o.

Din declaraţiile lui Gheorghe Dincă, resturile umane ar fi ale Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie 2019, iar crima a avut loc în aceeaşi zi în care fata a fost sechestrată. Iniţial, Dincă a spus că a aruncat trupul în Olt, iar apoi în Dunăre. Acum a revenit şi a indicat pădurea de lângă Caracal.

Legat de uciderea Luizei, Dincă susţine acum că a folosit aceeaşi metodă ca şi în cazul Alexandrei, adică ucidere şi ardere a cadavrului.

Gheorghe Dincă nu ştie ale cui sunt osemintele descoperite luni în pădurea de lângă Caracal, declara avocatul familiei Luizei Melencu. Potrivit lui Tonel Pop, Dincă localizează fetele după perioadele anului.

Taguri:
dincă,
avocat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici