IPS Teodosie spune că este nevinovat şi are încredere în justiţie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, pus oficial sub acuzare pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual, spune că este nevinovat şi acceptă cercetarea penală cu demnitate, arătând că are încredere în demersurile justiţiei pentru stabilirea adevărului.

177 afișări
Imaginea articolului IPS Teodosie spune că este nevinovat şi are încredere în justiţie

IPS Teodosie spune că este nevinovat şi are încredere în justiţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Teodosie, al Tomisului, indiferent de speculaţiile pe care mass-media şi le poate îngădui, în goana după senzaţional, în calitate de cetăţean al acestei ţări şi de slujitor al Bisericii Ortodoxe, acceptă această cercetare cu demnitate şi ştiindu-se nevinovat, are încredere în demersurile Justiţiei române, pentru stabilirea adevărului", se arată într-un comunicat de joi al Arhiepiscopiei Tomisului.

Potrivit sursei citate, articolul 52 din Codul de Procedură Penală consfinţeşte "prezumţia de nevinovăţie" ca pe o regulă de bază a oricărui proces penal. În acest sens se precizează că " orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă".

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost pus oficial sub acuzare, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme începând urmărirea penală faţă de prelat, dar şi faţă de alţi doi preoţi, au informat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici