Iranul dezvăluie o bază subterană de drone militare VIDEO

  • Peste 100 de drone militare de luptă, recunoaştere şi distrugere sunt ţinute într-o bază strict secretă.
  • Facilitatea care cuprinde peste 100 de drone s-ar afla în Munţii Zagros, în nord-vestul Iranului.
14493 afișări
Imaginea articolului Iranul dezvăluie o bază subterană de drone militare VIDEO

Captură video

Facilitatea care cuprinde peste 100 de drone s-ar afla în Munţii Zagros, în nord-vestul Iranului, însă locaţia sa exactă este ţinută secretă, conform Iran Press Agency
 
Baza subterană aparţine Forţelor aeriene şi adăposteşte drone Ababil-5 şi rachete Qaem-9, o versiune iraniană a rachetelor americane Hellfire.
 
„Fără nicio îndoială, dronele Republicii Islamice sunt cele mai puternice din regiune”, declară comandantul militar general major Abdolrahim Mousavi. „Capacitatea noastră de a face drone mai puternice este de neoprit”, mai spune oficialul.
 
Televiziunea iraniană de stat transmite că cele 100 de drone sunt ţinute într-o bază militară la câteva sute de metri sub pământ.
 
Dronele prezentate în clip sunt impresionante, televiziunea de stat prezentând drona Kaman-22, cu rază lungă de acţiune (circa 2.000 de kilometri), echipată cu o rachetă de croazieră cu o rază de acţiune de 200 de kilometri.
 
Jurnalistul care a reuşit să vada baza militară spune că a fost legat la ochi pe durata zborului de 40 de minute. 
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici