Irinel Popescu: Deschidem un al treilea centru de transplant hepatic, dacă atingem cifrele de la Fundeni

Irinel Popescu, şeful Clinicii de chirurgie şi transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, a declarat, vineri, că va fi deschis un al treilea centru de transplant hepatic când va fi nevoie de încă atâtea operaţii câte se fac în prezent la Fundeni.

1762 afișări
Imaginea articolului Irinel Popescu: Deschidem un al treilea centru de transplant hepatic, dacă atingem cifrele de la Fundeni

Irinel Popescu: Deschidem un al treilea centru de transplant hepatic, dacă atingem cifrele de la Fundeni

"După 15 ani de transplant hepatic, centrul de la Fundeni are un volum mare de operaţii, cam 300. Ar fi nevoie de un alt centru numai dacă s-ar atinge cifrele de la Fundeni", a spus Irinel Popescu, vineri, când a fost marcată Ziua Naţională a Transplantului.

Din 2014, adică la 14 ani de la primul transplant de ficat realizat la Fundeni, a fost deschis un al doilea centru pentru acest tip de intervenţii, la Spitalul "Sfânta Maria".

Un număr de 669 de operaţii de transplant hepatic au fost realizate în România, la Institutul Clinic Fundeni, în 15 ani de la prima astfel de intervenţie reuşită, realizată de profesorul Irinel Popescu, care a pus bazele şcolii româneşti de transplant hepatic.

Din cele 669 de operaţii, în ultimii trei ani au fost realizare peste 100 pe an.

În 2014, în România, au fost realizate 311 transplanturi renale, patru cardiace, 122 de ficat, şase de pancreas şi 100 de cornee.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici