ISC îşi majorase pretenţiile la 7,5 mil lei cu o săptămână înainte de adresa trimisă ICCJ de Grăjdan

ISC s-a constituit parte civilă în dosarul "Trofeul calităţii" din faza de urmărire penală, în 30 ianuarie ICCJ a dispus ca instituţia să primească despăgubiri civile de aproape 6,5 milioane lei, iar cu o săptămână înainte de adresa trimisă de Grăjdan, îşi majorase pretenţiile la 7,5 milioane lei.

467 afișări
Imaginea articolului ISC îşi majorase pretenţiile la 7,5 mil lei cu o săptămână înainte de adresa trimisă ICCJ de Grăjdan

ISC îşi majorase pretenţiile la 7,5 mil lei cu o săptămână înainte de adresa trimisă ICCJ de Grăjdan (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) se constituise parte civilă în acest dosar încă din faza de urmărire penală, se arată într-un comunicat de presă de vineri al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În dosarul "Trofeul calităţii", prin decizia din 30 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a obligat pe Adrian Năstase, Paula Irina Jianu, Diana Gasparovici, Mariana Ioana Popovici şi Bogdan Popovici, în solidar cu SC Eurografica SRL, la despăgubiri civile către ISC în valoare de 3.337.452,5 lei.

Totodată, instanţa i-a obligat pe Paula Irina Jianu, Diana Gasparovici, Mariana Ioana Popovici şi Bogdan Popovici, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC A Rond SRL, şi pe Vasile Mihai Cristian, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Eurografica SRL, să plătească ISC despăgubiri civile de 3.143.931,9 lei.

La termenul din 16 mai, de la Completul de cinci judecători al instanţei supreme care judecă recursul în acest proces, ISC îşi majorase pretenţiile civile la suma de 7.552.635 de lei, au precizat procurorii DNA.

Procurorii DNA îl acuză pe Constantin Adrian Balaban-Grăjdan că, în mod nejustificat şi nelegal, a transmis instanţei supreme, la dosarul "Trofeul calităţii", o adresă prin care arăta că instituţia nu se mai constituie parte civilă, ceea ce înseamnă că-şi retrage pretenţiile financiare, susţinând că inspectoratul nu a suferit niciun prejudiciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici