Îşi făcuseră un adevărat imperiu de cannabis. Grupare de cultivatori şi comercianţi, trimisă în judecată de DIICOT

Procurorii DIICOT au trimis în judecată o grupare constituită din opt persoane care acţionau pe raza judeţului Dâmboviţa şi care cultivau cannabis pentru comercializare. Cei opt sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

2965 afișări
Imaginea articolului Îşi făcuseră un adevărat imperiu de cannabis. Grupare de cultivatori şi comercianţi, trimisă în judecată de DIICOT

O grupare de cultivatori şi comercianţi de cannabis din Dâmboviţa, trimisă în judecată de DIICOT

Potrivit actului de sesizare a instanţei, în perioada aprilie 2018-noiembrie 2018, doi dintre membrii grupării i-au atras pe alţi patru ca să cultive cannabis pentru comercializare.

Ei şi-au amenajat spaţii pentru cultură, au studiat modul de creştere a cannabisului şi şi-au achiziţionat echipamente, instalaţii şi nutrienţi, punând astfel bazele unor culturi de cannabis, pentru comercializare, în trei imobile din Tărtăşeşti şi Răcari (judeţul Dâmboviţa).

La percheziţiile imobiliare făcute de procurori, în imobilul din Tărtăşeşti a fost găsită o cultură de cannabis constituită din 155 plante cannabis, cu masa netă verde de 157.800 grame şi masa netă uscată de 34.470 grame, 11.200 grame cannabis, cu masa netă după uscare de 5584 grame.

De asemenea, la percheziţiile imobiliare făcute la un imobil din satul Gulia, aflat în acelaşi judeţ, a fost găsită o altă cultură de cannabis constituită dintr-un număr de 350 plante, cu masa netă verde în cantitate de 82.650 grame iar în oraşul Răcari a fost găsită o cultură de cannabis de 98 de plante de cannabis, cu masa netă verde de 26.250 grame precum şi 900 grame cannabis, cultivate cu scopul comercializării lor.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici