ISMB cere unităţilor de învăţământ să ia măsuri pentru siguranţa elevilor

Inspectorul şcolar general Stelian Fedorca a transmis tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar din Capitală o notă prin care solicită să ia măsuri pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a procesului educativ.

57 afișări
Imaginea articolului ISMB cere unităţilor de învăţământ să ia măsuri pentru siguranţa elevilor

ISMB cere unităţilor de învăţământ să ia măsuri pentru siguranţa elevilor

Stelian Fedorca solicită unităţilor de învăţământ să prezinte, pornind de la cazuri reale, în cadrul consiliilor profesorale, a orelor de dirigenţie şi a şedinţelor cu părinţii, prevederile privind îndatoririle şi sancţiunile ce pot fi aplicate elevilor, din "Regulamentul de organizare şi funcţionare a unitaţilor de învăţământ preuniversitar" şi din regulamentul intern al unităţii de învăţământ, se arată într-un comunicat de luni al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Totodată, conducerea ISMB cere respectarea Legii nr.35 din 2 martie 2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, care stabileşte obligativitatea pentru toţi elevii ca accesul să se facă pe baza unor semne distinctive (ecuson, uniformă şi altele), precum şi interzicerea părăsirii de către elevi a unităţii de învăţământ în timpul programului şcolar.

În nota transmisă de inspectorul şcolar general se solicită conducerilor unităţilor de învăţământ să ia măsuri pentru sancţionarea tuturor celor care nu respectă prevederea referitoare la interzicerea strictă a fumatului în incinta şcolilor.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, declara, săptămâna trecută, că trebuie luate măsuri ferme la unităţile de învăţământ, pentru că în multe şcoli traficanţii dau copiilor droguri gratis, iar unii elevi sunt şantajaţi şi agresaţi. Potrivit lui Nica, Poliţia şi Jandarmeria trebuie să identifice urgent instituţiile de învăţământ cu probleme în privinţa ordinii publice şi siguranţei elevilor.

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a cerut ca echipajele de poliţie să fie prezente în zona intrărilor în unităţile de învăţământ şi să supravegheze permanent traseele de deplasare a elevilor.

Citeşte şi:

Elev atacat cu o sabie în ora de religie

Conflict între un elev şi mai mulţi tineri, la Colegiul Economic "Viilor" din Capitală

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici