ISMB: Doi elevi au venit cu pistol la şcoală în anul 2012-2013. Numărul violenţelor, în creştere

Numărul violenţelor din unităţile de învăţământ ale Capitalei a fost de 244 în anul şcolar 2012-2013, cu aproape 90 mai multe decât în cel precedent, fiind înregistrate, printre altele, două cazuri de elevi care aveau pistol şi opt ameninţări cu cuţitul, potrivit ISMB.

279 afișări
Imaginea articolului ISMB: Doi elevi au venit cu pistol la şcoală în anul 2012-2013. Numărul violenţelor, în creştere

ISMB: Doi elevi au venit cu pistol la şcoală în anul 2012-2013. Numărul violenţelor, în creştere (Imagine: Marius Vasilică/Mediafax Foto)

Tot în anul şcolar trecut, s-au înregistrat 135 de loviri, acestea fiind majoritare în totalul violenţelor, a precizat, joi, inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru.

În unităţile de învăţământ bucureştene au fost, în anul şcolar, şi 60 de furturi, a mai spus Trăistaru.

Cele mai multe cazuri de violenţă, 48, s-au înregistrat în sectorul 1. În sectorul 6 au fost 45, în sectorul 2 - 41, în sectorul 5 - 39, în sectorul 3 - 38, iar sectorul 4 - 33, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Cele două cazuri de elevi veniţi la şcoală cu pistol au fost înregistrate în sectorul 6, a precizat inspectorul general şcolar, care a subliniat necesitatea unui regulament şcolar care să limiteze accesul în şcoală al copiilor cu arme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici