Israelul va permite transportul ajutorului pentru Gaza printr-un nou punct de trecere a frontierei

Israelul va deschide punctul de trecere Kerem Shalom pentru transportul ajutorului umanitar, potrivit Sky News.

106 afișări
Imaginea articolului Israelul va permite transportul ajutorului pentru Gaza printr-un nou punct de trecere a frontierei

Israelul va permite transportul ajutorului pentru Gaza printr-un nou punct de trecere a frontierei

Israelul urmează să deschidă punctul de trecere Kerem Shalom pentru a permite ajutorului umanitar să intre în Gaza. Este a doua trecere care se deschide, după Rafah care face legătura între sudul Fâşiei Gaza şi Egipt.

Anunţul a fost salutat de consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, care se află în Israel. El a spus că decizia reprezintă „un pas semnificativ”.

„Preşedintele Biden a ridicat această problemă în ultimele convorbiri telefonice cu prim-ministrul Netanyahu şi a fost un subiect important de discuţie în timpul vizitei mele în Israel în ultimele două zile”, a declarat Sullivan.

Punctul de trecere Kerem Shalom este situat în colţul sudic al Fâşiei Gaza, la graniţa cu Israel şi Egipt. Acesta a fost închis în urma atacului Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici