ISU: Nu au fost înregistrate valori periculoase ale emisiilor din aer, după explozia de la Petromidia. Răniţii, aduşi în Capitală cu ambulanţele; zborurile, anulate de vreme

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa spun că, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia, nu ar fi fost înregistrate valori ale emisiilor din aer, care să pună în pericol viaţa comunităţii din împrejurimi sau a oamenilor de pe platforma Midia Năvodari.

1680 afișări
Imaginea articolului ISU: Nu au fost înregistrate valori periculoase ale emisiilor din aer, după explozia de la Petromidia. Răniţii, aduşi în Capitală cu ambulanţele; zborurile, anulate de vreme

ISU: Nu au fost înregistrate valori periculoase ale emisiilor din aer, după explozia de la Petromidia

Cei patru răniţi în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari au fost aduşi în Capitală cu ambulanţele până la urmă, nu cu elicopterele, aşa cum se stabilise iniţial, pentru că aparatele aeriene nu au putut decola din cauza vremii.

Potrivit Insepctoratului General pentru Aviaţie, cele două elicoptere programate să preia răniţii în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari şi să îi transporte în Bucureşti nu au mai putut decola de pe aeroportul Mihai Kogalniceanu din Constanţa din cauza furtunii, astfel că cei patru răniţi au fost aduşi în Capitală cu ambulanţele. Este vorba de un bărbat în vârstă de 35 de ani cu arsuri gradul III pe 100% din suprafaţa corpului, stabil, intubat precum, un alt bărbat, în vârstă de 49 de ani, cu arsuri gradul II-III pe 25% din suprafaţa corpului, stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, stabil, intubat, un al treilea bărbat, în vârstă de 34 de ani, având arsuri de gradul II-III pe 20% din suprafaţa corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii precum şi un altul, în vârstă de 58 de ani, cu arsuri de gradul II pe 24% din suprafaţa corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii.

Potrivit ISU „Dobrogea”, în zona de manifestare a exploziei, specialiştii CBRN, în colaborare cu cei ai operatorului economic, au efectuat măsurători ale emisiilor din aer, nefiind înregistrate valori periculoase.

Pentru stingerea incendiului de luni seara de la Petromidia, au acţionat 37 de pompieri, cu şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, intervenind şi o ambulanţă SMURD, o autospecială de transport personal şi victime multiple, o autospecială CBRN şi cinci ambulanţe SAJ, fiind activat Planul Roşu de intervenţie.

Cei patru răniţi în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari au fost transportaţi cu elicopterele la Spitalul de Arşi şi Bagdasar-Arseni din Capitală, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Două victime - un bărbat în vârstă de 35 de ani cu arsuri gradul III pe 100% din suprafaţa corpului, stabil, intubat precum şi un alt bărbat, în vârstă de 49 de ani, cu arsuri gradul II-III pe 25% din suprafaţa corpului, stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, stabil, intubat - vor fi transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Pe de altă parte, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, având arsuri de gradul II-III pe 20% din suprafaţa corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii precum şi un bărbat, în vârstă de 58 de ani, cu arsuri de gradul II pe 24% din suprafaţa corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii vor fi transportaţi de asemenea în Bucureşti, dar la Spitalul de Arşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici