Iulian-Robert Tudorache renunţă la funcţia de preşedinte al CA al Nuclearelectrica

  • Iulian-Robert Tudorache renunţă la funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica cu doi ani înainte de expirarea mandatului.
196 afișări
Imaginea articolului Iulian-Robert Tudorache renunţă la funcţia de preşedinte al CA al Nuclearelectrica

Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, a convocat acţionarii pe 27 ianuarie, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind revocarea lui Iulian-Robert Tudorache din funcţia de membru al CA, ca urmare a renunţării la mandat, potrivit unui raport la bursă citat de Ziarul Financiar.

Iulian-Robert Tudorache a fost pentru prima oară ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica în mai 2017, pentru patru luni, în locul Danielei Lulache care nu fusese reconfirmată la conducerea Consiliului. Ulterior, în octombrie 2018, acesta a primit patru ani în funcţia de preşedinte al CA.

Totodată, în aceeaşi zi, acţionarii vor trebui să aprobe revocarea lui Cristian Gentea din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie ca urmare a încetării de drept a contractului de mandat, având în vedere că acesta a fost ales recent primar al municipiului Piteşti.

Cristian Gentea a fost numit în funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al SNN în septembrie 2018, pentru un mandat de 4 ani.

Nuclearelectrica are 5,1 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 82,5% de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

De la începutul anului, acţiunile SNN se tranzacţionează în creştere cu 19%, pe fondul unor tranzacţii de 407 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici