Iurie Darie este internat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală pentru investigaţii medicale

Actorul Iurie Darie este internat la Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni din Capitală pentru investigaţii medicale de rutină, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX managerul unităţii sanitare, medicul Anca Buliman.

715 afișări
Imaginea articolului Iurie Darie este internat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală pentru investigaţii medicale

Iurie Darie (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

"Actorul este bine. A venit pentru investigaţii medicale de rutină. Astfel de analize trebuie făcute periodic de către orice persoană", a spus Anca Buliman.

Potrivit managerului unităţii sanitare, Iurie Darie ar putea rămâne în spital două sau trei zile.

În vârstă de 83 de ani, Iurie Darie are o carieră remarcabilă, ce cuprinde roluri în peste 40 de producţii cinematografice. După ce a debutat în cinematografie, în 1953, în "Nepoţii gornistului" - în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe Marga Barbu şi pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat în filme precum "S-a furat o bombă" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Fraţii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zâmbet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul morţii" (1999).

De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanţi regizori români ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Drăgan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, în teatru, actorul a cucerit audienţa prin roluri memorabile în piese precum "Troilus şi Cressida", "Umbra" şi "Pălăria".

Anul acesta, în martie, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici