Jaf armat la o bancă din Constanţa

Două persoane mascate au intrat, vineri dimineaţă, într-o sucursală a Băncii Carpatica, aflată în zona Casei de Cultură din municipiul Constanţa, şi au furat, sub ameninţarea armelor, 80.000 de lei, a informat adjunctul IPJ Constanţa, comisarul şef Adrian Rapotan.

160 afișări
Imaginea articolului Jaf armat la o bancă din Constanţa

Jaf armat la o bancă din Constanţa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Jaful armat a durat 32 de secunde, iar în momentul atacului în unitate se afla şi un client, alături de angajaţii băncii, a declarat adjunctul IPJ Constanţa, comisarul şef Adrian Rapotan.

"Atacul a avut loc la ora 8.52 şi a durat 32 de secunde", a spus Rapotan.

Potrivit acestuia, doi mascaţi au intrat în bancă, unde se afla şi un client, o persoană în vârstă, iar unul dintre hoţi, înarmat cu un pistol, i-a ordonat paznicului, care oricum i-a văzut prea târziu, să nu se mişte. Cel de-al doilea, care nu era înarmat, dar avea un baston, s-a dus la casieră şi i-a cerut banii, însă femeia s-a blocat şi nu a reacţionat în niciun fel, neapăsând nici butonul de panică în timp ce erau hoţii erau acolo. Apoi, bărbatul cu bastonul a sărit pe tejghea şi a văzut banii, i-a luat şi i-a pus într-o geantă, după care cei doi au fugit.

Adjunctul IPJ Constanţa a spus că, imediat după plecarea atacatorilor, cineva a acţionat butonul de panică şi într-un minut şi ceva au ajuns la faţa locului angajaţii societăţii de pază, iar în două minute au ajuns şi poliţiştii, însă hoţii deja dispăruseră.

Comisarul şef Rapotan a mai spus că poliţiştii au adus la faţa locului şi un câine care a luat urma atacatorilor şi care i-a condus pe anchetatori până la o parcare aflată în spatele sucursalei bancare aflate la parterul unui bloc din centrul municipiului Constanţa.

"Aici, probabil, fie îi aştepta o maşină în care se afla un complice, fie doar o maşină cu care cei au dispărut.

Potrivit aceleiaşi surse, la ieşirile din oraş, atât spre Mangalia, cât şi spre Bucureşti şi Tulcea, au fost instalate filtre de Poliţie.

La ora actuală, există un cerc ce suspecţi, iar poliţiştii continuă cercetările pentru depistarea şi prinderea hoţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici