Jandarm în comă după ce a căzut şi s-a lovit la cap

Un jandarm de la Centrul de Pregătire Montană Sinaia a căzut şi s-a lovit la cap pe un traseu montan, în timp ce se întorcea de la un curs de specializare, jandarmul intrând în comă în urma loviturii.

566 afișări
Imaginea articolului Jandarm în comă după ce a căzut şi s-a lovit la cap

Jandarm în comă după ce a căzut şi s-a lovit la cap (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Centrului de Pregătire Montană Sinaia, plutonier major Marilena Burloiu, jandarmul, în vârstă de 32 de ani, participa la un curs de specializare în schi şi alpinisn şi se întorcea, împreună cu alţi colegi participanţi la acest curs, de la Cota 1400, din Masivul Bucegi, către sediul Centrului de Pregătire din Sinaia, când a alunecat pe gheaţă, a căzut la o diferenţă de nivel de doi metri şi jumătate - trei metri şi s-a lovit la cap.

În urma loviturii, jandarmul a intrat în comă, el fiind preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Prahova. În prima fază, jandarmul a fost transportat la spitalul din Sinaia, unde a fost intubat, iar ulterior a fost preluat de un echipaj medical.

La ora transmiterii acestei ştiri jandarmul montan este transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde va fi internat la Secţia de neurochirurgie, a declarat directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Prahova, medicul Mădălin Ipatie.

Jandarmii de la Centrul de Pregătire Montană Sinaia fac periodic, de două ori pe an, cursuri de specializare în schi şi alpinism, fiecare curs având o durată de trei săptămâni.

Cursul la care participa jandarmul rănit nu era unul de iniţiere, ci era etapa a doua a unui curs de specializare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici