Jandarmeria susţine că a primit flori de la protestatari. Reacţiile internauţilor după incidente

Jandarmii susţin, pe pagina de Facebook, că după proteste au primit flori din partea manifestanţilor pentru modul în care au intervenit, însă internauţii au reacţionat într-un mod negativ, nemulţumiţi de faptul că forţele de ordine i-ar fi bruscat şi ridicat pe mulţi dintre ei, fără motiv real.

1357 afișări
Imaginea articolului Jandarmeria susţine că a primit flori de la protestatari. Reacţiile internauţilor după incidente

Jandarmeria susţine că a primit flori de la protestatari. Reacţiile internauţilor după incidente

"Ca şi în 2017, şi anul ăsta efortul nostru a fost înţeles şi apreciat cu flori, cel puţin de către o parte dintre voi şi vă mulţumim din suflet pentru asta. Ne amintim cu plăcere de <Jandarmeria, jos pălăria> şi de sentimentele minunate care ne-au încercat anul trecut! Copiii noştri ne povesteau că la şcoală se mândreau că sunt copii de jandarm şi ne-am dori mult să poată face asta şi acum şi de fiecare dată. Acum, ca şi atunci, am rămas aceeaşi, care peste an muncim alături de voi în momentele grele, fie că e vorba de zăpezi, inundaţii sau alte probleme", se arată în mesajul publicat de Jandarmerie pe pagina de Facebook.

În acelaşi timp, Jandarmeria Română a mai ţinut să sublinieze că este important să se respecte legea astfel încât un protest să se desfăşoare în condiţii normale.

"La fel ca în 2017, vă reamintim că desfăşurarea unor măsuri de ordine publică presupune indubitabil respectarea unor reguli fără de care unii dintre voi aţi trăi un sentiment de insecuritate. Cei mai mulţi aţi înţeles atunci şi înţelegeţi şi acum că în momentul în care aceste reguli legale nu sunt respectate, trebuie să intervenim şi să restabilim echilibrul şi vă mulţumim pentru asta. Indiferent că eşti jurnalist, medic, muncitor sau student, împreună, prin colaborare, trebuie să protejăm valorile sociale superioare şi putem face asta doar prin dialog, consens şi prin respectarea normelor legale.Vă mulţumim pentru înţelegere, mai ales celor care din când în când, vă puneţi în rolul nostru şi înţelegeţi că nu e uşor să ne facem datoria, dar că facem tot ce putem pentru voi şi pentru respectarea normelor legale", se mai arată în mesajul Jandarmeriei Române.

Reacţiile la această postare nu au întârziat să apară, internauţii exprimându-şi nemulţumirea faţă de comportamentul violent pe care jandarmii l-ar fi manifestat de la protestul din 20 iunie:

„Va doresc sa aveti puterea sa va uitati in ochii copiilor voştri si sa le spuneti "Uite, pentru aceşti "domni" am cotonogit eu oamenii la protest". Pentru ca, deşi va aflati in slujba poporului, caftiţi la noi ca la hoţii de cai”;

„Aveaţi de gând să ne apăraţi cu acele tunuri cu apă aduse lângă Piaţa Victoriei?? De cine voiaţi să ne apăraţi??”

„Chiar toţi oamenii ăia nu au respectat valorile sociale superioare, cu ce au încălcat ei siguranţa celor din jur? Din păcate nu prea am văzut ”dialog”din partea dvs.”

„Anul trecut am salutat interventia Jandarmeriei impotriva ultrasilor care venisera sa disturbe protestul pasnic. Lumea s-a delimitat de ei imediat si Jandarmeria si-a facut treaba. Eu vreau sa cred in onestitatea Jandarmeriei ca institutie. Tocmai de aceea astept excluderea din randurile Jandarmeriei si eventual o ancheta penala impotriva colegului dv care a dat cu spray iritant in niste oameni pasnici care erau pe jos. La fel si cu cei care au bruscat si au ridicat oameni abuziv, fara motiv, din piata.”

„Ati dat cu gaz absolut fara nici un motiv. Kiselevul era oricum blocat dar ati tinut un cordon acolo total inutil. La ora aceea erau si copii in piata.Total iresponsabil si neprofesionist, plus foarte multi dintre voi ar trebui sa mai dati odata testul pshihologic. Am asistat la jigniri din partea unui jandarm la adresa protestatarilor, filmate desigur, gasiti la mine pe profil. Cand sunteti pe stadion si va injura aia nu reactionati dar acum un coleg de-al vostru a sarit imediat dar inlaturat tot de un coleg de-al vostru si dat in spate sa se calmeze. Daca s-a ajuns ca jandarmeria sa ne apere de jandarmerie e trist. Discrepanta foarte mare intre jandarmii de atunci si cei care au fost in piata acum 2 zile. Pentru ziua de 20 iunie 2018 va meritati pagina dedicata din Gazeta Sporturilor in care scrie alb pe negru "Rusine jandarmeriei romane".

„La voi merge cu jumătăţi de măsură. Nu ne duceţi cu zăhărelul. Când mergeau PSD-ii la sediul DNA, totul era legal, nu?”

„Eu chiar mă pun în pielea voastră. Trebuie să fie greu să ai şef o persoană fără nicio legătură cu sistemul, pe care o recomandă doar fidelitatea pentru şeful de la partid şi care te pune să agresezi şi să inciţi aiurea nişte oameni paşnici, pentru liniştea aceluiaşi şef de partid, condamnat penal. Normal că îţi vine să dai cu spray lacrimogen. Şi în cine să dai, în şefă? Sunt mai la îndemână nefericiţii ăia care stau pe jos şi scandează.”, sunt doar câteva dintee sutele de astfel de mesaje postate pe pagina Jandarmeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici