Jandarmi atacaţi cu pietre şi sticle, la o acţiune de demolare a unei terase din Mamaia

Mai multe persoane s-au ales cu dosare penale după ce i-au atacat cu pietre şi sticle pe jandarmii care îi însoţeau pe inspectorii Corpului de Control al Primăriei Constanţa, ce merseseră în staţiunea Mamaia pentru a demola o construcţie ridicată abuziv pe domeniul public.

208 afișări
Imaginea articolului Jandarmi atacaţi cu pietre şi sticle, la o acţiune de demolare a unei terase din Mamaia

Jandarmi atacaţi cu pietre şi sticle, la o acţiune de demolare a unei terase din Mamaia (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, agentul Anda Drăgulescu, inspectorii Corpului de Control al Primăriei Constanţa, însoţiţi de o echipă de jandarmi ai Grupării Mobile Tomis Constanţa, au mers, vineri dimineaţă, în Mamaia, pentru a demola o construcţie tip terasă, ridicată abuziv pe domeniul public, lângă un hotel din staţiune.

Conform poliţiştilor, patronul hotelului, Vergil George Bosânceanu, cel care ridicase construcţia, s-a opus demolării acesteia, agresându-i verbal pe inspectorii primăriei. El a fost dus de către jandarmi la sediul Poliţiei Mamaia, unde a fost amendat cu 200 de lei, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Purtătorul de cuvânt al Poliţei Constanţa mai susţine că după ce Bosânceanu s-a întors la hotel situaţia a degenerat din nou, mai mulţi angajaţi ai unităţii atacându-i pe inspectorii primăriei şi pe jandarmi cu pietre şi sticle, oamenii legii fiind nevoiţi să se protejeze cu scuturile din dotare pentru a nu fi răniţi.

La faţa locului a fost solicitată intervenţia trupelor DIAS din cadrul IPJ Constanţa, iar două echipe s-au deplasat în zonă şi au calmat situaţia. Mai multe persoane, printre care şi patronul hotelului, au fost duse la sediul Poliţiei Mamaia, unde le-au fost întocmite dosare penale pentru ultraj.

Cazul a fost preluat de către poliţişti, coordonaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici