„Joia Neagră” în Franţa: grevele împotriva creşterii vârstei de pensionare la 64 de ani riscă să paralizeze ţara

  • Protestul implică transporturi, şcoli, spitale, rafinării şi benzinării.
  • În multe oraşe sunt planificate marşuri.
  • La Paris, un milion de oameni vor ieşi în stradă după-amiaza.
1075 afișări
Imaginea articolului „Joia Neagră” în Franţa: grevele împotriva creşterii vârstei de pensionare la 64 de ani riscă să paralizeze ţara

„Joia Neagră” în Franţa: grevele împotriva creşterii vârstei de pensionare la 64 de ani riscă să paralizeze ţara

Odată cu greva sindicatelor împotriva reformei pensiilor, astăzi este „Joia Neagră” a francezilor, care protestează împotriva extinderii vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani. Sunt angrenaţi angajaţii mai multor sectoare de transport: de la feroviari ai SNCF şi ai RATP (reţeaua de transport a Capitalei) până la controlorii de trafic din aeroporturi şi cei ai transportului public. În multe oraşe, începând cu Paris. Tulburările implică şi şcoli, spitale, precum şi rafinării şi benzinării.

Conform Confederaţiei Naţionale a Muncii (CGT), între 70 şi 100% dintre angajaţii rafinăriilor TotalEnergies sunt în grevă. „Peste tot, transporturile au fost suspendate”, a declarat Eric Sellini, coordonatorul naţional al sindicatului pentru TotalEnergies.

„Nimic nu intră şi nu iese”, a asigurat sindicalistul. Între timp, în multe oraşe - de la Nisa la Ajaccio, dar şi în Lorient, Vannes, Maubeuge şi Cambrai - au început grevele. Principala mişcare de protest este aşteptată la Paris, spe durata după-amiezii.

Ministerul de Interne a mobilizat 10.000 de poliţişti şi jandarmi, pentru a face faţă unei mobilizări care, potrivit sindicatelor, va ajunge la un milion de participanţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici