Jonglerii cu foc, lansare de lampioane şi concerte, de "Ora Pământului", la Timişoara

Jonglerii cu foc, lansări de lampioane şi concerte vor avea loc, sâmbătă seară, la Timişoara - Capitală Eart Hour 2013-, cu ocazia "Orei Pământului", iluminatul public în zona centrală a oraşului urmând să fie întrerupt timp de o oră, când militarii vor intra cu torţe în Piaţa Operei.

350 afișări
Imaginea articolului Jonglerii cu foc, lansare de lampioane şi concerte, de "Ora Pământului", la Timişoara

Jonglerii cu foc, lansare de lampioane şi concerte, de "Ora Pământului", la Timişoara (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Primăria Timişoara, cu prilejul "Orei Pământului" în municipiu - declarat Capitală Earth Hour 2013 - va avea loc, sâmbătă seară, un program special. 

Astfel, la ora 18.30 va avea loc spectacolul "Moştenirea", susţinut de Teatrul pentru Copii şi Tineret "Merlin" şi echipa Mini Merlin. La ora 19.00 va începe un concert susţinut de fanfara Big Band, iar de la ora 19.20 este programat un alt concert, de alămuri, susţinut de Romanian Brass Society.

Cel mai important moment al serii de sâmbătă va fi la ora 20.00, când timp de o oră va fi întrerupt iluminatul public în zona centrală, respectiv în Piaţa Operei şi Piaţa Unirii, precum şi în parcurile Alpinet, Central şi Justiţiei.

La ora 20.30, când deja va fi întrerupt iluminatul public, va avea loc intrarea cu torţe a militarilor de la Garnizoana Militară, în Piaţa Operei, iar pe scenă va urca trupa de percuţie Splash.

La ora 20.50 va susţine un concert Ansamblul de Clopoţei "Hosana" din Oradea, care are 16 membri, iar de la ora 21.15 timişorenii vor putea lua parte la jongleriile cu foc care vor fi făcute de trupa "Shadows".

Seara se va încheia cu un concert susţinut de interpreta Dalma Kovacs şi cu lansarea unor lampioane.

Evenimentul "Earth Hour" ("Ora Pământului") a fost iniţiat în 2007, când autorităţile şi locuitorii oraşului Sydney au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă încălzirea globală. Peste două milioane de persoane au luat parte la această iniţiativă, prin stingerea luminilor şi/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by. Evenimentul a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acţiune conjugată a oamenilor în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie. â

Exemplul a atras atenţia întregii planete, iar în 2008 "Earth Hour" a devenit o mişcare globală, 27 de oraşe mari ale lumii participând la eveniment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici