Jucării contrafăcute de aproximativ un milion şi jumătate de lei, confiscate în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră constănţeni au întocmit dosare penale pe numele a trei bărbaţi, admistratori ai unor firme din Bucureşti, după ce au importat aproximativ 10.000 de jucării contrafăcute a căror valoare, dacă ar fi ajuns pe piaţă, ar fi fost de aproape un milion şi jumătate de lei.

69 afișări
Imaginea articolului Jucării contrafăcute de aproximativ un milion şi jumătate de lei, confiscate în Portul Constanţa

Jucării contrafăcute de aproximativ un milion şi jumătate de lei, confiscate în Portul Constanţa (Imagine: Cristian Andreescu / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au controlat trei containere sosite în Portul Constanţa Sud - Agigea din China, pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul Bucureşti.

Astfel, au fost descoperite 9.200 de jucării - păpuşi, maşinuţe cu baterii şi seturi de figurine din plastic - susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.319.000 lei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au găsit alte 2.520 de seturi de figurine din plastic ce nu fuseseră declarate vameşilor, valoarea aproximativă a bunurilor în plus faţă de marfa declarată, fiind de 177.000 lei.

Bunurile contrafăcute au fost ridicate de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni chinezi şi un român, dosare penale pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici