Judecarea cererii lui Victor Stănculescu de întrerupere a executării pedepsei, amânată

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a amânat, marţi, pentru 25 noiembrie, judecarea cererii lui Victor Athanasie Stănculescu de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani de închisoare, pentru că expertiza INML nu a fost finalizată.

Urmărește
12 afișări
Imaginea articolului Judecarea cererii lui Victor Stănculescu de întrerupere a executării pedepsei, amânată

Judecarea cererii lui Victor Stănculescu de întrerupere a executării pedepsei, amânată (Imagine: Mediafax Foto)

Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici" a trimis o adresă în care arată că o astfel de expertiză durează minim două luni.

La termenul de marţi, Stănculescu a cerut să nu mai fie adus la instanţă decât după ce ajunge la dosar expertiza solicitată.

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti poate decide asupra întreruperii executării pedepsei fostului general doar după realizarea unei expertize de către Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici".

O cerere similară adresată instanţei militare a fost făcută şi de generalul (r) Mihai Chiţac, condamnat, alături de Stănculescu, la 15 ani de detenţie, pentru reprimarea manifestanţilor din decembrie 1989 de la Timişoara.

INML a primit, în 29 octombrie, ordonanţa privind expertiza medicală a generalilor Mihai Chiţac şi Victor Athanasie Stănculescu, condamnaţi la 15 ani de închisoare, după ce magistraţii militari au dispus efectuarea unor investigaţii pentru a se stabili dacă cei doi pot fi trataţi în detenţie

Directorul general al INML din Capitală, profesor doctor Dan Dermengiu, declara agenţiei MEDIAFAX că în orice miercuri - ziua când se întruneşte comisia - cei doi pot fi aduşi la INML, pentru demararea procedurilor privind expertiza medico-legală.

"La prima întâlnire, generalii vor fi suspuşi unui control clinic şi vor fi analizate documentele medicale cu care vor veni la comisie. Apoi, în funcţie de afecţiuni, vor fi trimişi, în funcţie de boală, la controale medicale de specialitate în spitalele din reţeaua Ministerului Sănătăţii", a mai spus directorul general.

După ce vor fi realizate toate analizele, comisia de expertiză pentru amânarea sau întreruperea pedepsei privative de libertate pentru motive medicale a INML va analiza documentele şi va stabili dacă tratamentul pe care trebuie să îl urmeze generalii poate sau nu să fie administrat în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a precizat directorul general.

"Nu se pune problema dacă rezistă sau nu regimului de detenţie, ci dacă suferinţa pe care o au poate fi tratată în reţeaua medicală a penitenciarelor", a adăugat profesorul Dermengiu.

În baza expertizelor medicale, judecătorii vor decide dacă întrerup sau nu executarea pedepselor generalilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici