Judecarea recursului în afacerea "Malware", amânată

Instanţa Curţii de Apel Piteşti a amânat pentru duminică dimineaţă judecarea recursului înaintat de persoanele arestate în afacerea "Malware", după ce a admis cererea apărătorilor suspecţilor, care au reclamat că la dosar nu apar toate probele prezentate de către anchetatori.

30 afișări
Imaginea articolului Judecarea recursului în afacerea "Malware", amânată

Judecarea recursului în afacerea "Malware", amânată

Apărătorii au reclamat că la dosar nu apar toate probele care au fost prezentate doar verbal de către anchetatori, iar la un alt volum de probe avocaţii nu au avut acces. În aceste condiţii, ei au cerut instanţei termen pentru studierea tuturor probelor, cererea fiind admisă de către instanţă.

"Am cerut ca la dosar să fie depuse probele video şi înregistrările ambientale pentru care a existat autorizaţie, dar care nu au apărut încă, ceea ce este inadmisibil pentru o bună desfăşurare a procesului, în condiţiile în care aceste probe au fost amintite ca incriminatorii, iar cealaltă problemă ţine de un nou volum, cel de al 13-lea, care a apărut la dosar, dar la care noi încă nu am avut acces pentr a-l studia", a declarat avocatul Ionuţ Mateescu, unul dintre apărătorii tinerilor.

Avocaţii au invocat şi un viciu de procedură, în cazul suspectului aflat în acest moment în Canada, care nu a fost citat oficial şi nu a fost înştiintat că pe numele lui, în lipsă, a fost eliberat un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Cei 20 de arestaţi vor rămâne până duminică în arestul IPJ Vâlcea.

Un număr de 20 de persoane arestate în afacerea "Malware" au fost aduse, vineri dimineaţă, la Curtea de Apel Piteşti, unde urma să se judece recursul înaintat de avocaţii acestora împotriva măsurii de arestare preventivă, decisă miercuri seară de Tribunalul Vâlcea. Acestea au fost preluate de poliţişti şi jandarmi din arestul Inpectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea şi aduse cu patru dube la Piteşti.

Tribunalul Vâlcea a emis, miercuri, 21 de mandate de arestare preventivă pe numele celor implicaţi în afacerea "Malware", care le-a produs un beneficiu de peste 400.000 de euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Miercuri, au fost prezentaţi instanţei 18 adulţi şi un tânăr de 17 ani, ei fiind audiaţi, iar în final Tribunalul Vâlcea a emis mandate de arestare preventivă. Pentru cei 18 adulţi instanţa a decis arestarea pentru 29 de zile, iar pentru minor pentru 19 zile. Totodată, instanţa a emis două mandate în lipsă, pe numele unor persoane aflate în Canada şi Statele Unite.

În cursul zilei de joi, procurorii DIICOT Râmnicu Vâlcea au mai reţinut o persoană care a fost prezentată magistraţilor Tribunalului Vâlcea, primind şi aceasta un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Avocaţii au contestat decizia arestării, recursul fiind judecat, vineri, de Curtea Apel Piteşti.

La ora transmiterii ştirii, Curtea de Apel Piteşti începuse judecarea recursului înaintat de avocaţii celor arestaţi preventiv.

Acţiunea "Malware" - cum sunt denumite în general fişierele transmise prin internet care provoacă daune computerelor atunci când sunt accesate - s-a soldat cu reţinerea mai multor persoane, confiscare de echipamente IT şi bani, sechestrare de vile, apartamente, autoturisme de lux.

Membrii reţelei din Vâlcea care intrau ilegal în sisteme şi conturi bancare, după care organizau licitaţii fictive pe diferite site-uri, au obţinut peste 400.000 de euro, achiziţionându-şi vile, apartamente şi autoturisme de lux, proporţional cu rolul şi ierarhia pe care o aveau în grup, informează Ministerul Public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici