Judecătoarea care l-a condamnat pe Munaf, promovată la instanţa supremă

Judecătoarea Cristina Geanina Arghir de la Curtea de Apel Bucureşti, cea care l-a condamnat pe Mohammad Munaf - implicat în răpirea jurnaliştilor români la Bagdad -, a fost promovată la instanţa supremă, în urma unui interviu, la care a participat şi judecătoarea lui Omar Hayssam, Sofica Dumitraşcu.

1002 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea care l-a condamnat pe Munaf, promovată la instanţa supremă

Mohammad Munaf (Imagine: Mediafax Foto)

Consiliul Superior al Magistraturii a audiat, joi, 14 judecători, candidaţi pentru Secţia penală a Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

În urma interviurilor, CSM a desemnat-o pentru ICCJ doar pe Cristina Geanina Arghir, fosta soţie a avocatului Tiberiu Bărbăcioru (fost judecător la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti).

La ICCJ-Secţia penală mai are un post vacant.

Cristina Geanina Arghir l-a condamnat, în 24 aprilie 2008, în lipsă, pe Mohammad Munaf la zece ani de închisoare pentru fapte de terorism, fiindu-i totodată interzise drepturile timp de cinci ani după executarea pedepsei.

Judecătoarea Arghir a apreciat că Munaf a avut o atitudine sinceră în timpul anchetei şi că "a furnizat informaţii, a facilitat identificarea şi documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane care aparţin unor organizaţii internaţionale de criminalitate organizată şi terorism prin declaraţiile pe care le-a dat în faza de urmărire penală".

În 28 martie 2005, reporterii Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi la Bagdad, din apropierea hotelului în care erau cazaţi. Jurnaliştii au stat sechestraţi 55 de zile în Irak, alături de Mohammad Munaf, acţiunea de răpire a lor fiind pusă la cale de cei doi arabi, susţin anchetatorii români.

Citeşte şi:

Mohammad Munaf, condamnat la zece ani de închisoare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici