Judecătoarea Iulia Moţoc face carieră la Haga. ”Sunt primul profesor român invitat să predea acolo”

  • Anunţul a fost făcut de fosta judecătoare CCR pe pagina sa de Facebook.
  • Iulia Antoanella Motoc este un avocat român şi expert în drept internaţional.
  • În prezent, este judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi profesor la Universitatea din Bucureşti.
708 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea Iulia Moţoc face carieră la Haga. ”Sunt primul profesor român invitat să predea acolo”

Judecătoarea Iulia Moţoc face carieră la Haga. ”Sunt primul profesor român invitat să predea acolo”

Judecătoarea Iulia Moţoc, 53 de ani, a anunţat că va preda la o prestigioasă instituţie de Drept din Olanda.

”Mă bucur să vă împărtăşesc că voi preda la Academia de Drept Internaţional de la Haga. Sunt primul profesor român invitat să predea acolo după căderea comunismului”, scrie Iulia Moţoc, pe Facebook.

Potrivit paginii de wikipedia, Iulia Antoanella Motoc este un avocat român şi expert în drept internaţional, în prezent judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi profesor la Universitatea din Bucureşti.

Înainte de a-şi începe activitatea la CEDO, a fost judecătoare la Curtea Constituţională din România. Motoc a fost raportor special al ONU pentru Republica Democrată Congo şi a condus o serie de organisme internaţionale de experţi şi a fost vicepreşedinte al Comitetului ONU pentru drepturile omului. 

Pe 1 octombrie 2013, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a ales Motoc un judecător al Curţii Europene a Drepturilor Omului cu privire la România. 

Iulia Motoc s-a născut la Timişoara. A absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea din Bucureşti şi deţine o diplomă de master la Facultatea de Drept a Universităţii Paul Cézanne, Aix-Marseille (1991), un doctorat în drept internaţional la Universitatea Paul Cézanne, Aix-Marseille (summa cum laude) în 1996 şi un doctorat în etică la Universitatea din Bucureşti, Departamentul de Filosofie (1999).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici