Judecători: Flori Dinu, cunoscând că produsele comercializate sunt neconforme, a promovat produsele

Flori Dinu, directorul Hexi Pharma la "instigarea lui Dan Condrea" şi cunoscând că produsele comercializate nu sunt conforme, "a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare", arată judecătorii în motivarea sentinţei de arest la domiciliu.

1966 afișări
Imaginea articolului Judecători: Flori Dinu, cunoscând că produsele comercializate sunt neconforme, a promovat produsele

Judecători: Flori Dinu, cunoscând că produsele comercializate sunt neconforme, a promovat produsele

"S-a reţinut că în calitatea sa de director general al S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L. Bucureşti, având atribuţii îndeosebi pe partea de vânzări, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, inc. Dinu Flori a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele", se arată în motivarea judecătorilor.

Mai mult potrivit acestora "faptele au fost comise prin folosirea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitaţii.ro".

"Paguba produsă în patrimoniul persoanelor vătămate, prin vânzarea următoarelor produse neconforme(...) a fost apreciată la suma de 28.581.407,19 lei, aferentă contractelor încheiate în intervalul iunie 2012-aprilie 2016, între persoana juridică suspectă şi următoarele unităţi sanitare (...)", se mai arată în motivarea instanţei.

Totodată, "prin activitatea inc. Dinu Flori de conducere şi coordonare a departamentului de vânzări a S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L. şi asigurarea vânzării către numeroase unităţi sanitare a unor produse neconforme, s-a apreciat că inculpata a împiedicat, în intervalul menţionat, luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli", susţin magistraţii.

Potrivit magistraţilor, în urma analizării probatoriului "există indicii temeinice care conturează suspiciunea rezonabilă, în sensul art. 5 pct. 1 lit. c din CEDO, că cel puţin din punct de vedere subiectiv, având calitatea de director general al S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L. Bucureşti cu atribuţii îndeosebi pe partea de vânzări, inculpata a cunoscut faptul că a încheiat în numele societăţii, cu diverse unităţi spitaliceşti, contracte având ca obiect antiseptice de uz uman şi obiecte, care nu respectau specificaţiile din etichete".

Astfel că "în speţă, în raport de criteriile anterior menţionate, pericolul pentru ordinea publică şi tulburarea acesteia precum şi gravitatea presupuselor infracţiuni imputate, natura acestora şi calitatea inculpatei, impun la acest moment procesual măsura arestului la domiciliu".

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au decis, sâmbătă, ca Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, să fie cercetată în arest la domiciliu, după ce vineri seara a fost reţinută, fiind acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Flori Dinu, "în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăsurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele".

Într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, Parchetul susţine că "faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro. Prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între persoana juridică suspectă şi numeroase unităţi sanitare. Totodată, probatoriul administrat în cauză pâna la acest moment a relevat faptul că inculpata Dinu Flori, prin activitatea sa de conducere şi coordonare a departamentului de vânzari a Hexi Pharma şi asigurarea vânzării către mai multe unităţi sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menţionat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli".

De asemenea, în cauză a fost începută urmărirea penală şi faţă de Mihai Leva, şef de producţie la Hexi Pharma, pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată, acesta fiind cercetat sub control judiciar.

Reprezentanţii firmei au transmis, sâmbătă, un comunicat de presă în care susţin că Flori Dinu nu a dat nicio declaraţie procurorilor în ultimele 24 de ore, precizând că au informaţii "de la angajaţii companiei că, în cursul zilei de ieri, în urma unei anchete interne, ar fi aflat de la directorul de producţie că existau, într-adevar, reţete schimbate pentru o parte dintre produse, dar că diluaţia era conform normelor europene de biocizi, astfel încât produsele să fie eficiente".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici