Judecătorii au admis cererea lui Gregorian Bivolaru de sesizare a CCR

Cererea lui Gregorian Bivolaru de a fi sesizată Curtea Constituţională în cazul său, a fost admisă, luni, de judecătorii Tribunalului Sibiu, dovezile depuse de avocaţi urmând să fie trimise CCR, transmite corespondentul MEDIAFAX.

771 afișări
Imaginea articolului Judecătorii au admis cererea lui Gregorian Bivolaru de sesizare a CCR

Judecătorii au admis cererea lui Gregorian Bivolaru de sesizare a CCR

"Tribunalul Sibiu, în baza art. 29 al. 4 din Legea nr. 47/1992, a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 466 alin. 2 teza a II-a din Codul de procedură penală, formulată de petentul-condamnat B. G. (...) Dispune înaintarea încheierii şi a dovezilor depuse, Curţii Constituţionale", se arată în încheierea de şedinţă a judecătorilor Tribunalului Sibiu.

Avocatul lui Gregorian Bivolaru, Tiberius Bărbăcioru, a formulat în 17 octombrie, o excepţie de neconstituţionalitate, pronunţarea fiind amânată pentru 24 octombrie, acesta considerând că legiuitorul a introdus o condiţie suplimentară şi anume că un condamnat poate fi judecat în lipsă doar dacă nu a beneficiat de un apărător ales, această condiţie nefiind prevăzută în niciun document internaţional, după cum a arătat avocatul la momentul şedinţei de judecată.

Magistraţii Tribunalului Sibiu se vor pronunţa vineri, 28 octombrie, şi asupra admisibilităţii cererii de redeschidere a dosarului lui Bivolaru, în care a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru act sexual cu un minor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici