Judecătorii doljeni Bogdan Diaconescu şi Traian Anghel, deferiţi justiţiei pentru mită de 45000 euro

Judecătorii de la Tribunalul Dolj Bogdan Diaconescu şi Traian Laurenţiu Anghel au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, împreună cu doi avocaţi, într-un dosar de luare de mită de 45.000 de euro, toţi patru fiind arestaţi preventiv.

227 afișări
Imaginea articolului Judecătorii doljeni Bogdan Diaconescu şi Traian Anghel, deferiţi justiţiei pentru mită de 45000 euro

Bogdan Diaconescu (Imagine: Bogdan Dănescu/Mediafax Foto)

Procurorii anticorupţie de la Craiova i-au trimis în judecată pe Bogdan Marius Diaconescu şi Traian Laurenţiu Anghel, ambii judecători la Secţia penală a Tribunalului Dolj, pentru luare de mită respectiv trafic de influenţă şi complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Alături de aceştia vor mai fi judecaţi şi avocaţii Ion Militaru de la Baroul Olt şi Tiberius Octavian Ciucă de la Baroul Dolj, ambii acuzaţi de trafic de influenţă.

În actul de inculpare trimis de procurorii anticorupţie instanţei de judecată se arată că în 5 mai judecătorul Diaconescu a primit de la trei denunţători, prin intermediari, suma de 15.000 euro pentru ca, în schimb, să dispună judecarea acestora în libertate şi să le aplice pedepse mai blânde.

Cei trei denunţători erau arestaţi preventiv pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave într-un dosar penal aflat în lucru la judecătorul Diaconescu.

Astfel, banii au fost primiţi prin intermediul judecătorului Anghel, în baza unei înţelegeri anterioare, după ce Diaconescu a modificat sentinţa penală pronunţată în aceeaşi zi, reducând pedeapsa aplicată denunţătorilor de la cinci la patru ani închisoare.

Cei 15.000 de euro reprezintă o parte din totalul de 45.000 de euro pretinşi şi primiţi de la denunţători de avocatul Ion Militaru pentru a-i remite judecătorului Diaconescu, prin intermediul avocatului Tiberiu Ciucă şi al judecătorului Anghel.

Avocatul Militaru a oprit pentru sine 13.000 de euro, avocatul Ciucă 12.000 de euro, iar judecătorul Anghel 5.000 de euro.

Pentru ca instanţa să dispună confiscarea sumelor de bani pretinse şi primite cu titlu de mită, procurorii au pus sechestru asigurător asupra bunurilor imobile aparţinând celor patru inculpaţi.

Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, în 5 şi 6 iunie, reţinerea şi arestarea judecătorilor Anghel şi Diaconescu.

În 6 mai, Curtea de Apel Craiova emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele judecătorului Laurenţiu Traian Anghel şi al avocaţilor Octavian Tiberius Ciucă şi Ion Militaru iar în 8 iunie, aceeaşi instanţă a decis arestarea preventivă a judecătorului Marius Bogdan Diaconescu tot pentru 29 de zile.

Dosarul a fost trimis pentru judecată la Curtea de Apel Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici