Judecătorul din dosarul "Grădiniţa groazei", recuzat pentru că insista să audieze copiii în şedinţă. Decizia este definitivă

Judecătorul Alexandru Bogdan Arhip, cel care a judecat dosarul „Grădiniţa groazei", a fost recuzat, la solicitarea avocaţilor care reprezintă familiile copiilor, nemulţumiţi că magistratul insistă ca minorii să fie audiaţi în şedinţă, fiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1512 afișări
Imaginea articolului Judecătorul din dosarul "Grădiniţa groazei", recuzat pentru că insista să audieze copiii în şedinţă. Decizia este definitivă

Judecătorul din dosarul "Grădiniţa groazei", recuzat pentru că insista să audieze copiii în şedinţă

Dosarul "Grădiniţa groazei", în care mai multe angajate ale grădiniţei private "Micul Regat" din Constanţa au fost filmate în timp ce îi băteau pe copii, fiind acuzate şi că le dădeau copiilor vin sau cafea, va fi trimis unui alt judecător.

Cererea de recuzare a judecătorului Alexandru Bogdan Arhip, cel care a fost investit până în prezent, a fost admisă, luni. Decizia instanţei este definitivă.

A fost cea de-a treia cerere de recuzare depusă împotriva judecătorului Alexandru Bogdan Arhip de către avocaţii care reprezintă familiile copiilor în dosar.

Tot din acest motiv, judecătorul a fost cercetat şi de Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a stabilit că a comis două abateri disciplinare în dosar.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

La Judecătoria Constanţa a avut loc, vineri, o nouă înfăţişare în dosarul cunoscut drept "Micul Regat" sau "Grădiniţa Groazei" şi, din nou, copiii citaţi ca martori cu mandat nu au fost prezenţi în sala de judecată.

Deşi jandarmii i-au căutat la domicilii, nici aceştia şi nici părinţii lor nu au fost de găsit.

De data aceasta însă, judecătorul Alexandru Bogdan Arhip nu a mai putut amendat Jandarmeria, aşa cum a procedat la termenul precedent din dosar, şi nici pe părinţii copiilor.

Şase angajate ale grădiniţei private "Micul Regat” din Constanţa sunt acuzate că îi băteau pe copii şi îi ameninţau, existând imagini în care se poate vedea cum copiii sunt pălmuiţi sau târâţi. De asemenea, potrivit unuia dintre avocaţi, copiii primeau vin pentru a dormi la prânz, iar când se trezeau li se dădea cafea.

"Grădiniţa era prevăzută cu un sistem de supraveghere care în mod normal era pornit în fiecare zi până la orele prânzului. În perioada normală de filmare totul era în regulă, dar în două zile, la sfârşitul anului trecut, sistemul a fost uitat pornit după ora 12.00, iar în acel timp au fost filmate imaginile care au apărut în presă. (...) Imaginile erau accesibile, conform contractului. Părinţii aveau dreptul să vadă imaginile, iar în contract se stipula faptul că se filmează până la ora 12.00. Părinţii puteau să intre on-line să vadă imaginile. Şi au ajuns în posesia imaginilor absolut întâmplător. Sunt 60 de copii la acea grădiniţă şi un singur părinte a văzut întâmplător aceste imagini", declara, în iunie 2014, avocatul Ştefan Roman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici