Judecătorul Hermina Ana Iancu, preşedinte al BEC

Judecătorul Hermina Ana Iancu, de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost desemnată, joi, ca preşedinte al Biroului Electoral Central (BEC).

402 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Hermina Ana Iancu, preşedinte al BEC

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Lidia Bărbulescu, trage la sorţi judecătorii care vor face parte din BEC (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ca locţiitor al Herminei Iancu a fost desemnat judecătorul Maura Olaru, de la Secţia comercială a instanţei supreme.

În urmă cu o zi, au fost desemnaţi, prin tragere la sorţi, pentru a face parte din BEC, Hermina Ana Iancu de la Secţia penală, Gheorghiţa Luţac, de la Secţia de contencios administrativ şi Fiscal, Georgeta Teodorescu şi Maria Olaru, de la Secţia comercială şi Dănuţ Cornoiu, de la Secţia Civilă.

Până în 2 octombrie, componenţa BEC trebuie completată cu preşedintele şi vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente şi cu câte un reprezentant al fiecărui partid parlamentar.

Până la 1 noiembrie, BEC trebuie completat cu reprezentanţii formaţiunilor politice care nu sunt reprezentate în Parlament şi care au propus candidaţi pentru prezidenţiale.

Unul dintre judecătorii desemnaţi, Maura Olaru, a mai făcut parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile Parlamentului European, din 2007.

Pe de altă parte, judecătorul Dănuţ Cornoiu a fost la un pas de exluderea din magistratură în urmă cu patru ani. La sfârşitul lunii noiembrie 2005, DNA a declanşat verificări sub aspectul comiterii vreunei infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000 privind fapte de corupţie, legat de modul în care părinţii ministrului Justiţiei, Monica Macovei, au obţinut apartamentul în care locuiesc, într-un imobil din sectorul 2 al Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici