Judecătorul Jipa de la instanţa supremă, pus sub învinuire într-un nou dosar al lui Cătălin Voicu

Cristian Jipa, judecător la secţia penală a instanţei supreme, a fost pus sub acuzare într-un nou dosar al senatorului Cătălin Voicu, disjuns din cel în care parlamentarul este cercetat alături de omul de afaceri Costel Căşuneanu.

44 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Jipa de la instanţa supremă, pus sub învinuire într-un nou dosar al lui Cătălin Voicu

Cătălin Voicu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Jipa a fost deja pus sub învinuire în acest nou dosar, el fiind audiat, miercuri, de procurorii anticorupţie care se ocupă de acest caz.

Potrivit surselor citate, Jipa ar fi acuzat de complicitate la o nouă infracţiune de trafic de influenţă comisă de senatorul Voicu, în schimbul sumei de 60.000 de euro, ce ar fi fost primită tot de la Căşuneanu.

Sursele citate au precizat că judecătorul Jipa s-a prezentat miercuri în faţa procurorilor anticorupţie, care i-au adus la cunoştinţă aceste acuzaţii.

Soţia judecătorului Cristian Jipa este în prezent deputat PSD, partid din care face parte şi Cătălin Voicu. Florina Ruxandra Jipa este membru în Comisia juridică a Camerei.

Senatorul Voicu s-a prezentat şi el miercuri dimineaţă la sediul DNA, unde a stat aproximativ o oră pentru a da o declaraţie procurorilor anticorupţie în acest nou dosar, mai spun sursele citate.

Lunea trecută, procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă senatorului Cătălin Voicu o nouă învinuire de trafic de influenţă, pentru că i-ar fi cerut lui Căşuneanu alţi 60.000 de euro, pentru a interveni la magistraţi în vederea soluţionării favorabile a unor dosare ale omului de afaceri, spuneau surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici