Judecătorul român la CJUE, Camelia Toader, pensionat de la ICCJ

Camelia Toader a fost eliberată din funcţie prin pensionare, de la instanţa supremă, ea rămânând însă judecătorul român la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), de la Luxemburg.

1528 afișări
Imaginea articolului Judecătorul român la CJUE, Camelia Toader, pensionat de la ICCJ

Judecătorul român la CJUE, Camelia Toader, pensionat de la ICCJ (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele României a semnat, vineri, Decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în prezent detaşată în funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a Cameliei Toader, prin pensionare.

Toader este judecător la Luxemburg din 2006, ea fiind detaşată de la ICCJ, până în 2015.

Ca urmare a aderării României la Uniunea Europeană, începând cu 1 ianuarie 2007, reprezentanţii guvernelor Statelor Membre ale Uniunii Europene au numit-o ca judecător la Curtea de Justiţie a Comunităţii Europene (devenită Curtea de Justiţie a Uniunii Europene-n.r.) pe Camelia Toader, iar pe Valeriu Ciucă judecător la Tribunalul de Primă Instanţă al Comunităţilor Europene.

În octombrie 2009, judecătoarea Camelia Toader a fost reînvestită pentru un nou mandat ca magistrat la CJUE pentru perioada 7 octombrie 2009 - 6 octombrie 2015. Camelia Toader este judecător la instanţa de la Luxemburg din 13 ianuarie 2006.

Profesorul Andrei Popescu, fost subsecretar de stat în cadrul Departamentului Afacerilor de Externe, a fost propus pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene de la Luxemburg, în locul lui Valeriu Ciucă, al cărui mandat a expirat în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici