Judeţele Galaţi şi Brăila colaborează pentru a construi un aeroport regional

Consiliul Judeţean Galaţi şi Consiliul Judeţean Brăila vor încheia un protocol de colaborare pentru realizarea unui aeroport regional, protocolul urmând să fie supus aprobării consilierilor judeţeni din Galaţi săptămâna viitoare.

2189 afișări
Imaginea articolului Judeţele Galaţi şi Brăila colaborează pentru a construi un aeroport regional

„Vom lucra împreună cu colegii de la Brăila pentru ca proiectul aeroportului să devină realitate. Este fără doar şi poate una dintre cele mai aşteptate investiţii, care ar ajuta mult la dezvoltarea întregii regiuni. Ştiu că se vorbeşte de mulţi ani de acest proiect, însă, acum, pentru prima oară se fac paşi concreţi pentru a realiza acest vis al celor care trăiesc în zona Galaţi - Brăila şi nu numai, în condiţiile în care de acest aeroport ar putea beneficia şi cei din Vrancea sau localităţile de frontieră din Republica Moldova”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

În bugetul de anul acesta, CJ Galaţi are fonduri prevăzute pentru realizarea primelor expertize şi analize, precum şi pentru mai multe documente tehnice, de care este nevoie pentru a obţine împreună, prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Comunitară pentru Infrastructura de Transport, fonduri nerambursabile pentru construirea aeroportului.

„Acum avem şi un avantaj foarte mare, şi anume faptul că acest obiectiv de investiţii a fost inclus în Master Planul General de Transport al României. În plus, nu mai suntem singuri în acest demers, ci împreună cu partenerii de la Brăila. De altfel, cred că este primul proiect major, cel puţin din ultimii ani, în care, fără niciun fel de orgoliu, chiar şi dincolo de hârtii şi proceduri, cele două judeţe îşi dau mâna pentru a realiza o investiţie atât de importantă”, a mai spus Fotea.

Documentaţia tehnico-economică a acestui obiectiv de investiţii, precum şi toate documentele premergătoare execuţiei acestuia vor fi realizate pe baza acestui protocol de colaborare, în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de interes strategic în zona de Est şi Sud, din care fac parte consiliile judeţene din Galaţi, Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici