Jumătate dintre angajaţii Primăriei Capitalei, în grevă de avertisment, marţi

Jumătate dintre angajaţii Primăriei Capitalei vor fi în grevă de avertisment, marţi dimineaţă, timp de două ore, iar mai multe direcţii din sectoarele bucureştene nu vor lucra cu publicul între 8.30 şi 10.30.

34 afișări
Imaginea articolului Jumătate dintre angajaţii Primăriei Capitalei, în grevă de avertisment, marţi

Jumătate dintre angajaţii Primăriei Capitalei, în grevă de avertisment, marţi

Astfel, în intervalul orar respectiv, nu vor lucra cu publicul Direcţia de taxe şi impozite din sectoarele 1,2,3 şi 4, Direcţia de Evidenţă a Populaţiei din sectorul 3 şi Poliţia Comunitară a Sectorului 4.

Liderul sindical din Primăria Capitalei, Dumitru Gherdan, a declarat, luni, că salariul mediu brut al angajaţilor din instituţie este puţin peste 1.000 de lei, veniturile fiind reduse cu peste 40% în urma tăierii mai multor drepturi, respectiv cele referitoare la orele suplimentare, fondul de premiere, tichetele cadou.

"Nu este normal ca angajaţii care au doctorate şi mastere şi reprezintă Primăria Capitalei în instanţă să primească salarii sub 1.000 lei", a susţinut liderul sindical.

Pe de altă parte, Gherdan a spus că se prevăd şi reduceri de personal, deoarece angajatorul nu are posibilitatea de a acorda bani în plus salariaţilor.

Potrivit liderului sindical, un angajat care deţine o funcţie maximă şi are vechime maximă nu primeşte un salariu brut mai mare de 1.700 de lei.

Mulţi salariaţi nu au semnat pentru declanşarea grevei de avertisment de teamă să nu-şi piardă locul de muncă, a precizat Gherdan.

Salariaţii din Primăria Capitalei sunt afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

Preşedintele executiv al FNSA, Romel Neagu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că 44.000 de membri din totalul de 50.000 au semnat că sunt de acord cu declanşarea protestelor în administraţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici