Jumătate dintre funcţionarii Primăriei Constanţa ar putea fi concediaţi

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, susţine că va fi nevoit să renunţe la jumătate dintre angajaţii instituţiei în cazul în care va fi aprobat în forma actuală proiectul de lege care limitează numărul funcţionarilor din primării şi consilii în funcţie de numărul de locuitori.

86 afișări
Imaginea articolului Jumătate dintre funcţionarii Primăriei Constanţa ar putea fi concediaţi

Jumătate dintre funcţionarii Primăriei Constanţa ar putea fi concediaţi

"Dacă actul va intra în vigoare, jumătate dintre funcţionarii Primăriei vor fi daţi afară, diminuându-se proporţional din toate serviciile. Nu putem să dăm afară, spre exemplu, tot compartimentul de la autorizaţii în construcţii şi să-i păstrăm pe cei de la juridic sau de la social. Vom diminua proporţinonal, că aşa ne învaţă domnul Boc. Inclusiv la cluburile de pensionari, întreţinut de salariaţi ai Primăriei, reducem cluburile la jumătate, dacă aşa ne cere Boc, aşa facem. Dacă nu respectăm legea, ne bagă în puşcărie", a declarat Mazăre, vineri, într-o conferinţă de presă.

El a avertizat că în acest caz pentru orice document solicitat de la Primărie timpul de rezolvare se va dubla faţă de cel existent în prezent.

Mazăre a mai spus că nu a fost întrebat dacă este oportună o asemenea măsură şi susţine că nu este de acord cu ea, dar va trebui să o aplice.

"Nici nu am fost întrebaţi, nici nu vrem să facem lucrul ăsta. Cred că are repercusiuni grave pentru populaţie, atât în ceea ce priveşte documentaţiile cerute, cât şi în ceea ce priveşte partea de asistenţă şi programe sociale pe care le facem", a precizat Mazăre.

În prezent, Primăria Constanţa are 650 de angajaţi şi 100 de posturi vacante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici