Jurnalistul Dan Andronic, audiat de Poliţie în dosarul privind dispariţia lui Sebastian Ghiţă

Dan Andronic a fost audiat de poliţişti în dosarul privind dispariţia lui Sebastian Ghiţă, informaţia fiind făcută publică de jurnalist pe pagina sa de Facebook, precizând că a fost întrebat dacă s-a întâlnit cu fostul deputat în Serbia.

1513 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul Dan Andronic, audiat de Poliţie în dosarul privind dispariţia lui Sebastian Ghiţă

Jurnalistul Dan Andronic, audiat de Poliţie în dosarul privind dispariţia lui Sebastian Ghiţă (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Nu m-am văzut cu Ghiţă în Serbia sau oriunde în altă parte", a scris Dan Andronic pe pagina sa de Facebook, precizând că poliţiştii l-au întrebat dacă sunt reale informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la o întâlnire între el şi Sebastian Ghiţă, care ar fi avut loc după dispariţia fostului deputat.

Andronic a precizat că daca informaţiile privind localizarea lui Sebastian Ghiţă în Serbia erau reale, acesta ar fi fost în custodia poliţiei. "Nu o funcţiona mandatul european de arestare, dar mandatul internaţional dat prin Interpol funcţionează. Iar între România şi Serbia funcţionează un tratat de extrădare din 1961", a scris Andronic.

Premierul Sorin Grindeanu şi procurorul General al României au infirmat că Sebastian Ghiţă ar fi fost localizat în Serbia, după ce informaţia a apărut în spaţiul public la jumătatea lunii martie. Surse apropiate anchetei au precizat pentru MEDIAFAX că fostul deputat nu ar fi fost localizat.

După dispariţie, Sebastian Ghiţă a apărut în mai multe înregistrări pe postul de televiziune România TV, în urma acestora fiind deschis un dosar penal în care au fost audiaţi până în prezent Traian Băsescu, Florian Coldea şi Camelia Bogdan. De asemenea, în urma dezvăluirilor făcute de fostul parlamentar, generalul Coldea a fost trecut în rezervă, la cererea sa.

Sebastian Ghiţă ar fi fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Potrivit surselor citate, poliţiştii care îl supravegheau ar fi spus că acesta conducea cu peste 200 km/h şi că un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina în care se afla Sebastian Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că cei care efectuau filajul ar fi crezut că doarme. Pe de altă parte, surse apropiate anchetei spun că nu se punea problema urmăririi în trafic, de organele de cercetare penală fiind solicitate interceptarea acestuia şi monitorizarea în puncte fixe. Mai mult, ultimul loc în care a fost văzut Sebastian Ghiţă a fost evenimentul SRI.

Pe numele lui Sebastian Ghiţă a fost emis un mandat de arestare în lipsă, după ce a încălcat măsura controlului judiciar, fiind dat în urmărire naţională şi internaţională. În luna martie, judecătorii au emis un nou mandat de arestare în lipsă pe numele fostului deputat, într-un nou dosar, privind intervenţia pentru atribuirea unor contracte IT cu statul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici