Jurnalistul Ion Cristoiu, concediat peste noapte de la revista pe care a fondat-o în urmă cu 18 ani

Ion Cristoiu a primit marţi o notificare de la Adevărul Holding, în care era anunţat că îi încetează contractul de colaborare cu publicaţia „Historia”. Revista a fost înfiinţată de Ion Cristoiu în anul 2001.

1462 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul Ion Cristoiu, concediat peste noapte de la revista pe care a fondat-o în urmă cu 18 ani

Jurnalistul Ion Cristoiu, concediat peste noapte de la revista pe care a fondat-o în urmă cu 18 ani

Ion Cristoiu a fondat "Historia" în anul 2001 şi a vândut-o trustului "Adevărul Holding" în anul 2009. În toţi cei 18 ani, Ion Cristoiu a scris în paginile revistei.

La vemea achiziţionării revistei, Adevărul Holding era patronat de Dinu Patriciu. Una dintre condiţiile cumpărării a fost angajamentul smuls lui Ion Cristoiu că va fi director al revistei şi că nu va face o revistă concurentă, ba chiar că nici nu va colabora pe teme de Istorie la o altă publicaţie.

Patronatul de la vremea respectivă a plecat de la premisa că brandul Historia era strâns legat de numele lui Ion Cristoiu. Nu numai ca făuritor al revistei, dar şi ca eseist cu multe cărţi apărute despre domeniul Istoriei.

În 2012, Dinu Patriciu i-a vândut trustul de presă lui Cristian Burci.

Potrivit declaraţiei acordate de Ion Cristoiu MEDIAFAX, marţi, 9 aprilie 2019, a fost sunat de Ion Ioniţă, adjunctul său, care l-a anunţat că din motive economice s-a decis să renunţe la contract.

Ion Cristoiu observă că s-a ivit astfel în presa românească o premieră : Directorul revistei, cel care răspunde nu numai de conţinutul editorial, dar şi de situaţia economică a publicaţiei, a fost anunţat că pentru soluţionarea problemelor economice s-a decis ( de cine ? de adjunct ? de colectivul redacţional ? de patronat ? de Partid ? ) renunţarea la el.

"Nu era normal ca Patronatul să aibă o discuţie cu mine despre problemele revistei şi ale Trustului?", se întreabă Cristoiu, legat de relaţionarea cu patronul Cristian Burci.

Poate – susţine Ion Cristoiu- ar fi acceptat să conducă mai departe revista fără să primească drepturi de autor .

Întreruperea contractului vine în contextul criticile aduse de Ion Cristoiu pe cristoiublog.ro unor articole ( inclusiv celor împotriva sa) din Adevărul condus de Cristian Burci.

Ulterior, Ion Cristoiu a primit din partea Trustului o înştiinţare de renunţare unilaterală la contract.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici