Korodi: Avem în derulare 177 proiecte de apă-canal de 1 miliard de lei, anul acesta se alocă 305 mil.lei

Ministrul Mediului Attila Korodi a anunţat, marţi, că sunt în derulare 177 de proiecte de apă şi canalizare, finanţate prin Administraţia Fondului pentru Mediu, pe întreg teritoriul României, în valoare de un miliard de lei, anul acesta fiind alocată suma de 305 milioane de lei pentru ele.

102 afișări
Imaginea articolului Korodi: Avem în derulare 177 proiecte de apă-canal de 1 miliard de lei, anul acesta se alocă 305 mil.lei

Korodi: Avem în derulare 177 proiecte de apă-canal de 1 mld. lei, anul acesta se alocă 305 mil.lei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În momentul de faţă, avem în derulare 177 de proiecte de apă şi canalizare pe întreg teritoriul României, aflate în diferite stadii de implementare. Valoarea totală a acestor proiecte este de aproximativ un miliard de lei, din care 305 milioane reprezintă valoarea bugetului pe 2014 pentru proiectele de apă şi canalizare aflate în derulare. În plus, avem capacitatea ca anul acesta, prin contractarea unui credit de angajament de 300 milioane de lei, să mai finanţăm încă aproximativ 70 de noi astfel de investiţii", a declarat Attila Korodi.

El a subliniat că aceste proiecte sunt deosebit de importante deoarece au un dublu efect: ridică gradul calităţii vieţii în comunităţi şi contribuie la dezvoltarea acestora, creând locuri de muncă şi chiar stimulând creşterea numărului de locuri de muncă "verzi".

"Mai mult decât atât, ţinta României, agreată cu Comisia Europeană, în ceea ce priveşte procentul de conectare la apă şi canal a gospodăriilor româneşti, trebuie sa se apropie de sută la sută. (...)Obiectivul nostru este să finalizăm toate proiectele aflate în curs de implementare. Tocmai de aceea fac un apel către beneficiari, către autorităţile locale, să respecte procedurile şi să înainteze cât mai rapid către noi cererile de tragere. Mă voi asigura personal că ele sunt soluţionate foarte rapid, iar întârzierile nu vor fi tolerate", a mai spus ministrul.

El a mai anunţat că este în curs de elaborare o strategie pe termen mediu cu privire la proiectele pe care urmează să le finanţeze Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici