Kovesi, despre dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină: Până la sfârşitul anului, cauza va fi soluţionată

Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat că ancheta în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, cauză în care este cercetat fostul ministru Gabriel Oprea, este aproape de finalizare, urmând ca o soluţie în acest dosar să fie dată până la sfârşitul anului.

387 afișări
Imaginea articolului Kovesi, despre dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină: Până la sfârşitul anului, cauza va fi soluţionată

Kovesi, despre dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină: Până la sfârşitul anului, cauza va fi soluţionată

"S-a lucrat în acest dosar, s-a lucrat constant. Noi investigăm şi premisele sau condiţiile în care s-a produs şi moartea victimei, practic avem şi infracţiunea care vizează uciderea din culpă. S-au făcut mai multe expertize în dosar pentru că au fost necesare şi anumite expertize tehnice pentru a stabili foarte clar circumstanţele în care s-a produs acest eveniment tragic. Dosarul este în curs de finalizare în acest moment", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Decizia Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu a influenţat maniera în care DNA a făcut cercetările în acest caz, procurorii trebuind să stabilească dacă s-a încălcat legislaţia primară, o lege sau o ordonanţă de urgenţă.

"În cursul anului trecut a apărut o decizie a Curţii Constituţionale care se referă la modul în care este reglementată infracţiuea de abuz în serviciu în Codul Penal. (...) La momentul în care acuzaţiile s-au formulat, ele aveau la bază un Regulament al circulaţiei pe drumurile publice. Acesta este motivul pentru care un pic ancheta a trebuit să vizeze şi aceste aspecte. Suntem în curs de finalizare, n-aş putea să estimez un termen în ceea ce priveşte soluţia. Nu pot să spun nici ce soluţie va fi, pentru că aceasta va fi decizia ddecisă de procurorul de caz. Cu siguranţă, până la sfârşitul acestui an, dosarul va fi soluţionat", a completat Kovesi, într-un interviu realizat de Iniţiativa România în parteneriat cu revista Vice România, Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate şi Ambasada Canadei, în cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania.

Marţi, fostul şef al Poliţiei Române, Petre Tobă, şi fostul şef al Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, s-au prezentat la sediul DNA, fiind audiaţi în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Şi fostul secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în perioada în care instituţia era condusă de Gabriel Oprea, Ilie Botoş, a fost audiat, în calitate de martor, în acelaşi dosar.

În această cauză, procurorii îl acuză pe Gabriel Oprea de abuz în serviciu şi ucidere din culpă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici