Kovesi: Nu pot face niciun comentariu public pe dosarul de la DNA pentru că se fac acte procedurale

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, că nu poate face niciun comentariu public pe dosarul penal înscris la DNA, în care sunt cercetaţi George Bălan şi Marcel Sâmpetru, pentru că se fac acte procedurale, precizând că persoanele implicate beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

789 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Nu pot face niciun comentariu public pe dosarul de la DNA pentru că se fac acte procedurale

Kovesi: Nu pot face niciun comentariu public pe dosarul de la DNA pentru că se fac acte procedurale (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Nu pot să fac niciun comentariu public pe dosarul penal înregistrat la DNA, pentru că se fac anumite acte procedurale şi nu le pot face publice", a spus Kovesi.

Ea a precizat că persoanele implicate beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Kovesi a mai spus că probatoriul administrat de Direcţia Naţională Anticorupţie în acest dosar este complet.

Kovesi a făcut aceste declaraţii la ieşirea de la CSM, la scurt timp după ce Secţia pentru procurori a Consiliului a decis suspendarea din funcţie a procurorului George Bălan, membru CSM, şi încetarea detaşării procurorului Marcel Sâmpetru, fost consilier al acestuia.

Consiliul Superior al Magistraturii anunţă că a încuviinţat, marţi, la solicitarea DNA, percheziţionarea biroului folosit de procurorul George Bălan, membru al CSM, şi a biroului şi locuinţei procurorului Marcel Sâmpetru, detaşat la CSM, ambii având calitatea de învinuiţi.

Surse judiciare au declarat anterior că procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui George Bălan, membru al CSM, fost vicepreşedinte al Consiliului, şi a consilierului acestuia, Marcel Sâmpetru, fost adjunct al procurorului general în perioada mandatului lui Ilie Botoş.

Potrivit surselor citate, George Bălan şi Marcel Sâmpetru şi-ar fi negociat cu persoane din conducerea USL funcţiile de procuror-şef al DNA şi de procuror general al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici