La 100 de ani de la Tratatul de la Trianon vor fi aprinse lumânări în peste 100 de localităţi din Ardeal

Patru formaţiuni maghiare organizează în 4 iunie depuneri de coroane de flori la monumente din peste 100 de localităţi din Ardeal pentru a comemora 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, după primul Război Mondial.

3933 afișări
Imaginea articolului La 100 de ani de la Tratatul de la Trianon vor fi aprinse lumânări  în peste 100 de localităţi din Ardeal

La 100 de ani de la Tratatul de la Trianon: Coroane de flori şi lumânări aprinse în peste 100 de localităţi din Ardeal

Preşedintele executiv al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Sandor Krisztina, a declarat coresponentului MEDIAFAX că în cadrul manifestărilor vor fi aprinse şi lumânări dar şi focuri pe dealuri, mai ales în localităţi din mediul rural.

Toate ceremoniile vor începe la ora 17,30, pentru a marca semnarea Tratatului de la Trianon care a avut loc la ora 17,32 în 4 iunie 1920.

„Este o acţiune comemorativă desfăşurată în comun de Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Partidul Civic Maghiar (PCM) şi Consiliul Naţional Secuiesc (CNS). Dorim să marcăm 100 de ani de la Tratatul de la Trianon în urma căruia Ungaria a pierdut mai multe teritorii care au revenit ţărilor vecine, iar prin comemorarea programată vrem să transmitem mesajul că maghiarii aparţin aparţin aceleaşi naţiuni, indiferent unde trăiesc”, a spus Sandor.

La Cluj-Napoca depunerea coroanelor de flori va avea loc în faţa statuii lui Matei Corvin din Piaţa Unirii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici