La 87 de ani, Papa ţine cu dinţii de scaun. Vaticanul, îngrijorat de starea de sănătate a Suveranului Pontif

Papa Francisc nu are nicio intenţie de a demisiona, deoarece consideră că starea sa de sănătate este suficient de bună pentru a-i permite să continue, afirmă el într-o carte din care au fost publicate joi extrase de către cotidianul italian Corriere della Sera.

306 afișări
Imaginea articolului La 87 de ani, Papa ţine cu dinţii de scaun. Vaticanul, îngrijorat de starea de sănătate a Suveranului Pontif

Papa nu are intenţia de a demisiona, considerând că starea sa de sănătate este suficient de bună

"Este o ipoteză îndepărtată, pentru că nu am motive suficient de serioase pentru a mă face să mă gândesc să renunţ", ar spus Papa Francisc în "Viaţa: Povestea mea prin istorie", o carte care va apărea în limbile italiană şi engleză pe 19 martie, notează Reuters.

Papa are 87 de ani şi a fost din ce în ce mai fragil în ultimii ani, folosindu-se de un scaun cu rotile sau de un baston pentru a se deplasa şi suferind recent de bronşită.

Cu toate acestea, el dă asigurări cu privire la starea sa de sănătate.

"Mulţumesc Domnului, mă bucur de o stare de sănătate bună şi, cu voia lui Dumnezeu, mai sunt multe proiecte de realizat", a spus el, repetând că ar lua în considerare renunţarea doar în cazul unui "impediment fizic grav".

Pe de altă parte el şi-a apărat din nou decizia de a le permite preoţilor să binecuvânteze cuplurile de acelaşi sex, spunând că este de datoria Bisericii Catolice să îi primească pe toţi şi că "Dumnezeu îi iubeşte pe toţi, mai ales pe păcătoşi".

În acelaşi timp, decizia nu implică nicio schimbare în doctrina catolică - care recunoaşte doar căsătoriile heterosexuale - şi dacă unii episcopi nu vor dori să dea binecuvântări pentru persoanele de acelaşi sex, acest lucru nu va duce la o schismă, a adăugat Papa Francisc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
papa,
demisie,
sănătate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici