La Gara de Nord, cabina multimedia pentru euroalegeri a stârnit curiozitate şi îmbulzeală

Inaugurarea joi, în Gara de Nord a cabinei multimedia pentru alegerile europarlamentare a stârnit curiozitate, înghesuială la materiale promoţionale, dar i-a pus în încurcătură pe cei care nu au ştiut când este ziua scrutinului european.

20 afișări
Imaginea articolului La Gara de Nord, cabina multimedia pentru euroalegeri a stârnit curiozitate şi îmbulzeală

La Gara de Nord, cabina multimedia pentru euroalegeri a stârnit curiozitate şi îmbulzeală (Imagine: Mediafax Foto)

Doritorii aflaţi în zonă au plecat acasă cu materiale promoţionale, mai ales şepci, brelocuri şi carneţele, pe lângă care au "mers" şi materialele informative despre euroalegerile de la 7 iunie.

"Vezi că în spate sunt şepci", îi spune un bărbat mai în vârstă unui tinerel. În spatele standului unde se aflau aranjate cu grijă broşurile informative se face imediat îmbulzeală, fiecare vrând să ia direct de la sursă măcar o şapcă, un breloc şi un carneţel pe care este imprimat sloganul campaniei de informare, respectiv "Alegerile europene. Tu decizi".

"Ce faci mă, le iei pe toate?!" se aud frecvent voci nemulţumite din mulţime.

Stânjeneala se instalează, însă, odată cu întrebările legate de PE şi de semnificaţia zilei de 7 iunie, majoritatea tăcând brusc şi încercându-şi norocul cu o întrebare ajutătoare. "Se votează zilele astea? Din păcate, eu nu pot vota pentru că nu am buletinul la mine. Îl am acasă la Petroşani. Am venit acum o lună să muncesc, dar m-a dat şeful afară şi nu am bani nici să ajung acasă", spune un bărbat.

O femeie de cam 60 de ani se află mai aproape de adevăr: "Ştiu! Parcă prin iunie sau prin iulie. Sigur o să merg să votez, pentru că trimitem acolo cei mai buni oameni, care să facă cinste ţării", declară optimistă.

Însă, întrebată de felul în care Parlamentul European poate îmbunătăţi viaţa românilor, bătrânica ridică din umeri, mulţumindu-se să spună: "Ştiu ei, că doar sunt oameni mari".

Biroul Parlamentului European în România a inaugurat, joi, în Gara de Nord din Bucureşti, o cabină multimedia prin intermediul căreia cetăţenii pot transmite mesaje video membrilor Parlamentului European, ca parte a unei campanii de informare a românilor cu privire la alegerile europene din 7 iunie.

Cabina multimedia se va afla la Gara de Nord în perioada 16 - 22 aprilie, urmând apoi să fie transferată în alte oraşe, respectiv Arad, Râmnicu Vâlcea, Braşov şi Galaţi.

Material realizat de Gabriel Pecheanu, gabriel.pecheanu@mediafax.ro.

Citeşte şi:

PDL îşi lansează candidaţii la alegerile pentru PE de Ziua Europei

PSD a depus la BEC lista pentru euroalegeri

Elena Băsescu: Flutur trebuia să-i atragă atenţia şi lui Cârlan că trebuie să tragă toţi la cârma PDL

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici