La început de an şcolar, o treime din unităţile de învătământ din Timiş nu au pază şi monitorizare video: "Avem profesori de serviciu care merg pe coridoare, stau la intrare"

187 din cele 580 de unităţi de învăţământ din judeţul Timiş, majoritatea aflate în mediul rural, nu sunt păzite sau dotate cu camere de supraveghere video înainte de începerea noului an şcolar.

384 afișări
Imaginea articolului La început de an şcolar, o treime din unităţile de învătământ din Timiş nu au pază şi monitorizare video: "Avem profesori de serviciu care merg pe coridoare, stau la intrare"

O treime din şcolile din Timiş nu au pază şi monitorizare video: "Avem profesori de serviciu care merg pe coridoare, stau la intrarea în şcoală"

Peste 30 la sută dintre clădirile în care-şi desfăşoară activitatea unităţile de învăţământ din judeţul Timiş, majoritatea aflate în mediul rural, nu sunt păzite şi nici dotate cu sisteme de monitorizare video.

La nivelul judeţului Timiş funcţionează 580 de unităţi de învăţământ, dintre care 220 de şcoli primare şi gimnaziale, 54 de licee şi colegii şi alte 306 de grădiniţe.

Potrivit unui raport al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, doar 76 de unităţi de învăţământ sunt asigurate cu o formă de pază, din care 39 cu pază proprie, 22 cu pază asigurată de societăţi specializate şi 15 cu pază mixtă. De asemenea, alte 139 de şcoli sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, din care 45 de grădiniţe, 70 de şcoli primare şi gimnaziale şi 24 de licee şi colegii.

Conform aceluiaşi raport, 187 de unităţi de învăţământ din judeţul Timiş nu dispun de pază umană şi nici de sisteme tehnice de supraveghere video, din care 143 de grădiniţe şi 44 de şcoli primare şi gimnaziale. Potrivit Inspectoratului Judeţean Timiş, majoritatea acestor şcoli se află în mediul rural.

Printre unităţile de învăţământ care nu sunt păzite se numără şcoala din localitatea Cărpiniş, în care învaţă aproximativ 300 de elevi, în clasele 0 - VIII. Directorul şcolii, Gheorghe Dumbravă, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că unitatea de învăţământ are patru clădiri în două sate. Dintre acestea, doar imobilele din localitatea Cărpiniş sunt dotate cu camere video de supraveghere.

„În niciuna din cele patru clădiri nu avem paznic. Din patru locaţii, două au supraveghere audio-video, camerele fiind montate în urmă cu câţiva ani. Sunt utile aceste camere pentru că este nevoie de o protecţie a elevilor, dar şi a clădirii. Ne-am gândit şi la varianta de a angaja paznici, am putea primi bani de la primărie, dar deocamdată ne limităm la camerele video, vrem să extindem sistemul şi în celelalte două locaţii. În cele două locaţii în care nu avem camere video sunt îngrijitoarele, muncitori care mai supraveghează, colaborăm şi cu Poliţia. Deocamdată, nu au fost incidente. Avem profesori de serviciu care merg pe coridoare, stau la intrarea în şcoală", a afirmat Gheorghe Dumbravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici