La Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 28,3 grade Celsius. Ce alte zone au înregistrat minime considerabile

Temperatura de minus 28,3 grade Celsius a fost înregistrată, miercuri dimineaţă, la staţia meteo de la Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, în timp ce în judeţul Harghita mercurul a coborât până la minus 26 de grade Celsius, la Miercurea Ciuc.

394 afișări
Imaginea articolului La Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 28,3 grade Celsius. Ce alte zone au înregistrat minime considerabile

Covasna: La Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 28,3 grade Celsius

Potrivit meteorologului de serviciu de la staţia Întorsura Buzăului, din judeţul Covasna, termometrele au indicat, miercuri dimineaţă, minus 28,3 grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La sol, temperatura a fost şi mai scăzută, de minus 29,1 grade Celsius.

În alte zone ale judeţului Covasna s-au înregistrat, miercuri dimineaţă, temperaturi cuprinse între minus 20 şi minus 15 grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în această iarnă la Întorsura Buzăului a fost de minus 31 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi scăzute şi în cursul zilei de joi, urmând ca de vineri să revină la valorile normale pentru această perioadă.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată la Întorsura Buzăului a fost în februarie 2005, când în zonă erau minus 36 de grade Celsius.

În Harghita, meteorologii de la staţia Miercurea Ciuc au măsurat, miercuri la răsăritul soarelui, minus 26 de grade Celsius.

"Este cea mai rece dimineaţă din acest an", a afirmat meteorologul Lado Gabriella.

Dimineaţa a fost geroasă în toate localităţile judeţului Harghita, temperaturile coborând până la minus 25,4 grade Celsius la Joseni şi minus 22,6 grade la Topliţa.

La Vârful Bucin s-au înregistrat minus 17 grade Celsius, iar stratul de zăpadă măsoară 41 de centimetri, a precizat meteorologul Gheorghe Ciobîcă.

Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita, de minus 38,4 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1985 în oraşul Miercurea Ciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici